Filip Forsbergs drömmål sänkte Winnipeg

avPer Bjurman

PITTSBURGH. Nashville Predators har ju Filip Forsberg och Viktor Arvidsson …

Så det blir en Game 7 i serien mot Winnipeg Jets.

Det blågula radarparet stod för alla målen – två vardera, ett par extremt snygga – när seriesegrarna vann den sjätte matchen i ett snopet MTS Bell Centre i natt.

– Det finns inget roligare än det matcher som den vi ska spela på torsdag, säger ”Flipper” till Sportbladet efter 4-0-segern.

Det var natten när Winnipeg Jets hade en unik chans att avgöra drömserien mot Nashville Predators inför de våldsamt passionerade fansen hemma i MTS Bell Centre.

Men det blev det alltså inget alls med. Det såg Predators svenskduon Filip Forsberg och Viktor Arvidsson – plus finländske målvakten Pekka Rinne – till.

”Flipper” och ”Arvy” gjorde två mål vardera och Rinne höll nollan.

Slutresultat: 4-0.

– Det är väldigt starkt att komma hit och vinna en match av det här slaget, men det fanns inte en tanke på något annat än att vi skulle klara det. Jag var helt övertygad, säger Filip Forsberg när vi når honom efter slutsignalen.

”Kul att det blev snyggt”

– Det såg ut ungefär som i förra matchen vi vann här. Vi spelade riktig bra från första till sista minuten, var väldigt tajta i defensiven och tog vara på chanserna när vi fick dem.

Ja, framförallt alltså blågula radarparet Forsberg-Arvidsson. ”Arvy” styrde med formidabel precision in 1-0 redan efter en dryg minut och satte sedan 4-0 i tom kasse i slutet. Däremellan hann ”Flipper” tysta Winnipeg med två formidabla konstmål. Det ena krigade han in liggande, det andra snärtade han som en annan cirkusartist in mellan sina egna ben.

– Arvidsson slog en väldigt fin passning, men pucken hamnade på backhand-sidan och på det sättet blev det för dålig vinkel, så jag försökte bara ge mig själv ett bättre läge. Kul att det blev snyggt men det viktiga var att det blev mål, fortsätter skarpskytten från Åkerö.

–  Det andra…ja, he he, det handlade mer om jävlaranamma.

”Finns inget roligare”

Sammantaget svarade den så kallade JOFA-kedjan – som också inkluderar centern Ryan Johansen – för åtta poäng.

Snacka om dominans.

– Egentligen är det struntsamma vem som gör målen, men det är ju vår uppgift att producera och det känns såklart skönt att vi kan göra det när det betyder som mest, menar Filip.

Nu blir det alltså en direkt avgörande Game 7 i Bridgestone Arena natten till fredag.

– Ja, det ska bli något. Det finns inget roligare än sådana matcher, konstaterar Nashvilles svenske stjärna.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM