Klart: KHL-målvakten till Skellefteå

Foto: TT
Armalis spelade i Djurgården förut.

avSimon Sjöstrand

HOCKEY

Skellefteå har spikat målvaktsduon inför nästa säsong.

KHL-målvakten Mantas Armalis, 25, är klar klubben.

– Det känns väldigt roligt och spännande att komma tillbaka till Sverige, säger litauern till klubbens hemsida.

Redan för två månader sedan kom uppgifter om att förre Djurgården-keepern Mantas Armalis, 25, var på väg tillbaka till Sverige och SHL.

Då ryktades det om Skellefteå.

Nu är övergången officiell.

”Ett par turbulenta år”

Den litauiske målvakten, senast i KHL-laget Dinamo Riga, har skrivit på för två år med SHL-klubben.

– För det första känns det väldigt roligt och spännande att komma tillbaka till Sverige efter ett par turbulenta år utomlands. Att dessutom få komma till en klubb som Skellefteå är ett stort plus, säger Armalis till Skellefteås hemsida.

25-åringen är fostrad i svensk hockey, bland annat Djurgården och Mora, och gjorde två raka SHL-säsonger med Djurgården 2014–2016.

Därefter gick flyttlasset till San Jose Barracuda i AHL och sedan vidare till Riga, där han haft en räddningsprocent på 91,1 på 12 matcher den gångna säsongen.

Ortio lämnar för KHL

Skellefteå meddelar att de nu har spikat sin målvaktsduo inför nästa säsong. Armalis kommer göra upp med Gustaf Lindvall, 27, om förstaspaden.

– Jag räknar med att det blir en hård kamp mellan honom och ”Gurra”. Vi får här ett bra målvaktspar och jag hoppas de kan dra ikapp och berika varandra på samma sätt som Joni (Ortio) och ”Gurra” gjort de senaste säsongerna, säger Skellefteås målvaktstränare Krister Holm.

Enligt uppgifter till Expressen blir det spel i KHL och Vityaz Podolsk för Ortio nästa säsong.

LISTA: SHL-lagen med bäst publiksnitt 00:19
ARTIKELN HANDLAR OM