”Jag känner mig väldigt misslyckad”

avDaniel Sörensen

Foto: ERIK MÅRTENSSON / BILDBYRÅN

Tiden i Modo blev kortvarig för tränaren Hans Särkijärvi. Efter bara en säsong lämnade han klubben – bland annat för att det sociala livet inte fungerade.

– Jag känner mig väldigt misslyckad och jag har inte lyckats med mina målsättningar, säger han i en intervju med Hockeysverige.

Hans kontrakt med Modo sträckte sig över två säsonger – men det blev bara ett år i Örnsköldsviksklubben innan den legendariske hockeytränaren Hans Särkijärvi lämnade sin post.

I en intervju med Hockeysverige berättar den tidigare Södertälje-, Djurgården- och Skellefteå-tränaren om tiden i föreningen.

– Jag tycker att jag borde fått ut lite mer av gruppen än vad jag fick. Jag fick inte ut det jag ville. Samtidigt finns det skäl till varför det blev så. Självklart har jag gått igenom och tittat ganska ordentligt på varför och då kanske det inte var så konstigt. Ändå känns det som en besvikelse att vi inte gick till topp åtta. Det känns väldigt smärtsamt faktiskt, säger han.

Särkijärvi säger att han tror att nederlagen till stor del beror på skador på nyckelspelare, och att klubben tvingades spela med juniorer i många matcher.

Frun i Stockholm

Han lämnade klubben på eget bevåg – men det handlade inte om att han vantrivdes i staden eller föreningen. Tvärtom kände han att han fick ett stort förtroende från klubben. Däremot fungerade inte det sociala livet uppe i Örnsköldsvik.

– Jag sa upp kontraktet i julas eftersom det inte fungerade socialt att ha min fru i Stockholm och att hon ska sitta och resa dom här 55 milen över helgerna i snöstorm och dåligt väder. Hade jag fått henne att flytta upp till Örnsköldsvik hade jag gärna fortsatt en säsong till, säger han.

I intervjun berättar han att han grämer sig över beslutet att lämna klubben. Han känner att han inte fullföljt det lagbygge som han startade.

– Jag känner mig väldigt misslyckad och jag har inte lyckats med mina målsättningar. I alla övriga lag har jag presterat över vad jag själv hade förväntat mig.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM