NHL

Sedinarna finalister till NHL-utmärkelsen

avPer Bjurman

NEW YORK. De tog farväl av fansen i sina sista matcher för en månad sedan.

Nu får Daniel och Henrik Sedin chansen att avsluta karriären på ett mer formellt sätt också.

De har, som första duo någonsin, nominerats till utmärkelsen King Clancy Memorial Trophy och får åka på Awards-galan i Las Vegas i juni.

Efter arton NHL-säsonger firades ju världens bästa tvillingar av med två avslutande hyllningsföreställningar till matcher i början av april.

Men de två oförglömliga kvällarna  – först hemma i Vancouver, sedan i Edmonton – var alltså inte definitiva slutpunkten.

Daniel och Henrik kommer också dyka upp när NHL sammanfattar den gångna säsongen med sin årliga Awards-gala på Hard Rock Hotel i Las Vegas 20 juni.

De har nämligen nominerats  till King Clancy Memorial Trophy– det årliga priset till den spelare som stått för avgörande humanitära insatser i form av välgörenhet.

Priset är egentligen individuellt, men bröderna från Ångermanland nomineras helt unikt som duo. I motiveringen nämns bland mycket annat att de skänkt motsvarande 12 miljoner kronor till uppförandet av ett barnsjukhus i Vancouver.

Övriga nominerade är Nashville-backen P.K Subban och Minnesota-forwarden Jason Zucker.

Vid samma gala är Victor Hedman nominerad för backpriset Norris Trophy och William Karlsson för gentlemannautmärkelsen Lady Byng.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL