AIK förstärker ledarstaben och värvar poängkung

avErik Wallskog

Publicerad:
Uppdaterad:

Peter Nylander och Jeff Jakobs blir assisterande tränare till Tomas Mitell i AIK hockey under nästa säsong.

I samband med att tränarduon presenterades under måndagen offentliggjorde klubben även att man gjort klart med den norska ligans poängkung Gary Nunn.

– Jag skulle inte kunna vara mer glad än vad jag är att få representera AIK säsongen 2018/19, säger kanadensaren till klubbens hemsida.

AIK hockey är i full gång med att förstärka laget inför ytterligare en säsong i hockeyallsvenskan. Under måndagseftermiddagen presenterade klubben tre tillskott till A-laget.

Peter Nylander och Jeff Jacobs kommer under nästa säsong att assistera huvudtränaren Tomas Mitell i båset.

– Att vi blir tre i ledarstaben är ett tecken på att vi vill komma närmare individen och spelarna och därmed utföra ett mer noggrant arbete, säger sportchefen Anders Gozzi till klubbens hemsida.

Imponerande poängsnitt

Nylander flyttas upp från klubbens J20-lag och Jakobs hämtas från norska mästarna Storhamar.

– Att få vara tränare i en klubb som betyder så mycket för så många är väldigt inspirerande. Jag håller på med detta för att vinna, det är min största drivkraft och jag kommer försöka bidra så mycket som möjligt för att klubben ska ta sig tillbaka till SHL, säger Jacobs.

Med sig från Norge får Jacobs ligans poängkung Gary Nunn. En övergång som Sportbladet avslöjade i slutet av mars.

– Gary är en rapp, avig, spelskicklig och duktig skridskoåkare. Det som främst sticker ut är snabbheten, säger Jacobs.

Nunn, som gjorde 62 poäng på 45 matcher för Frisk Asker, har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över nästa säsong.

– Jag har bara hört gott om AIK, att det är en stor klubb men en bra tradition och att de siktar på att vara ett topplag och kriga om att gå upp till SHL kommande säsong.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM