’Bäckis’ stor övertidshjälte: ”Trodde jag skulle passa”

avPer Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. Nicklas Bäckström red över Klippiga bergen som hjälte i natt.

Han stänkte in sudden death-målet på gamle kompisen Philipp Grubauer när Washington gästade Colorado i Denver.

– Han har ju spelat med mig så han trodde väl att jag skulle passa som vanligt, säger ”Bäckis” med ett skratt till Sportbladet efter 3-2-segern.

Övertidsperioden i Pepsi Center, som började med att Washington spelade i powerplay, hade bara pågått i 22 sekunder när Nicklas Bäckström slog till.

Han fick pucken mitt i slottet och drog på ett svettigt dragskott som Philipp Grubauer inte kunde hålla.

– Det var något mellanting mellan dragskott och handledsskott, jag vet inte riktigt, säger matchhjälten när vi når honom efteråt.

Foto: David Zalubowski / TT

– I och med att det var fyra mot tre blev det ju lite ytor, så ja, jag fick det där läget och eftersom han spelat med mig trodde väl ”Grubi” att jag skulle passa som vanligt, he he. Så jag sköt istället.

”Det är jäkligt tajt”

”Bäckis” hade också en assist, till Alex Ovetjkins trettonde fullträff för säsongen, och är på det stora hela taget nöjd med besöket vid Klippiga bergens fot.

– Vi har spelat helt okej i de senaste två-tre matcherna och det gjorde vi nu också. Framförallt tycker jag vi var stabila defensivt och inte gav dem så mycket, fortsätter han.

– Det är viktigt att man hakar på och tar alla poäng man kan den här tiden på året, särskilt när tabellen ser ut som den gör. Det är jäkligt tajt.

Carl Söderberg gjorde det ena av hemmalagets mål och därmed också sitt sjunde för säsongen.

St. Louis Blues fick in ett fyrtal i Vegas under natten.

De slog alltså Vegas med 4-1. Ryan O’Reilly, som varvat upp ordentligt på slutet, stod för två av målen och svenske Oskar Sundqvist för ett.

I Anaheim stod det 1-1 mellan Ducks och Maple Leafs när tredjeperioden var färdigspelad, efter ännu ett mål av Pontus Åberg. Sedan satte Morgan Reilly avgörandet för gästerna på övertid.

Den store hjälten var dock backup-målisen Garret Sparks, som stoppade 38 skott – varav sju från Rickard Rakell och sex från Hampus Lindholm.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Det här är NHL Original Six 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM