NHL-klubbarna ger sitt godkännande till svenskarna

Två tunga spelarnamn som kan spela i JVM

avDaniel Sörensen

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Erik Brännström

I dag presenterar Tomas Montén de spelare som ska representera Sverige i JVM i Kanada i december och januari.

Två av namnen som sannolikt läses upp är Erik Brännström och Isac Lundeström – de har båda fått tillåtelse av sina NHL-klubbar att spela mästerskapet.

I går kom glädjebeskedet att Toronto Maple Leafs general manager Kyle Dubas uttryckt att klubbens svenska backduo Timothy Liljegren, 19, och Rasmus Sandin, 18, kommer att tillåtas spela JVM för Sverige.

Och nu kommer ytterligare positiva besked från andra sidan Atlanten för Juniorkronornas förbundskapten Tomas Montén.

Först bekräftade Las Vegas Golden Knights att Erik Brännström, 19, skulle släppas iväg för att spela för Sverige i mästerskapet i kanadensiska Vancouver och Victoria.

Backen håller för tillfället till i klubbens farmarlag Chicago Wolves.

Golden Knights assisterande GM Kelly McCrimmon bekräftar för RJ Sports att Chicago Wolves back Erik Brännström kommer att lånas ut till Sverige för att spela JVM”, skriver NHL-skribenten David Shoen på Twitter.

”Har fått tillåtelse av Anaheim”

Enligt NSD ska även en annan NHL-svensk vara redo för spel i JVM. Tidningen hävdar att forwarden Isac Lundeström, 19, kommer att finnas med i Monténs trupp som tas ut i morgon.

Han har fått klartecken från Anaheim Ducks general manager Bob Murray.

– Han har fått tillåtelse av Anaheim att åka om han blir uttagen. Förutsatt att de inte känner att han behövs NHL-laget och kallar upp honom, säger Lundeströms agent Martin Nilsson till NSD.

I NHL gjorde Lundeström två assist på 15 matcher innan han skickades ned till AHL-laget San Diego Gulls.

ARTIKELN HANDLAR OM