John Klingberg

”Jag ska försöka slå det rekordet”

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

Klingberg nära slå Lidström

NEW YORK. John Klingberg stod för ännu en assist under sin Madison Square Garden-debut i natt – och har därmed producerat tio poäng på de senaste sex matcherna.

Samtidigt fortsätter jakten på självaste Nicklas Lidströms målrekord för svenska back-rookies.

– Jag är själv lite överraskad över att jag fått in så många, men jag ska förstås försöka slå det rekordet, säger Dallas-sensationen till Sportbladet efter 3-2-segern över New York Rangers.

Att komma till New York och spela på Madison Square Garden är en dröm för alla unga hockeybegåvningar – och när Dallas Stars i natt gick upp mot New York Rangers slog den alltså in för John Klingberg.

– Ja, det var riktigt coolt, faktiskt. En annorlunda upplevelse, säger den 22-årige göteborgaren när vi träffar honom efteråt.

Bra gick det också – gästerna vann med 3-2 efter ett övertidsmål av Ales Hemsky.

Felaktigt utvisad

Då hade John – eller ”Burger”, om han kallas av lagkamraterna i Dallas – visserligen suttit utvisad för en feldömd ”delay of game” när Rangers kvitterade i slutminuterna, men ändå.

– Ja, det var tur att det slutade som det gjorde. Det kändes surt, jag såg att pucken touchade nånting innan den försvann över plexit så det skulle inte varit någon utvisning, säger han.

– Men det gick  bra till sist det och det var som sagt skönt. Alla matcher vi spelar nu känns otroligt viktiga, vi behöver verkligen alla poäng.

Innan det där lilla missödet på slutet hade den blågule Texas-stjärnan varit desto mer lyckad och stod bland annat för assist till ett mål signerat Jason Spezza.

Så brukar det bli. Han är inne i ett grymt stim och har stått för sammanlagt tio poäng på de senaste sex matcherna.

”Inte så jäkla svårt”

– Ikväll var det inte så jäkla svårt, jag la ner den i en vinge och sedan slog Seguin en fin passning till Spezza. Men det är ju kul att få vara med när de gör så snygga mål, ler han och fortsätter

– Samtidigt vill jag fokusera mer på det defensiva. Jag vet att det offensiva kommer om jag fortsätter spela bra, då får jag chanserna. Men jag och hela laget behöver tänka på det defensiva arbetet. Vi snackar om det hela tiden, vi vet att vi har ”skills och kan göra mål. Det är det andra som måste förbättras.

Den unge svensken kan dock inte förneka att han är lite kittlad över att han är på väg att slå ett svenskt rekord som tillhör legendariske Nicklas Lidström.

”Lidas” gjorde elva mål under sin första säsong i ligan 1991-1992 och det är den bästa rookie-noteringen någonsin för en svensk back.

Men John Klingberg är uppe i tio nu – med 29 matcher kvar att spela...

– Jag är själv lite överraskad över att jag fått in så många mål , men jag ska förstås försöka slå det rekordet också. Vi får se om jag lyckas, säger han.

Vårt tips:

Det sker snart.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

John Klingberg

Madison Square Garden

Dallas

Nicklas Lidström

NHL