Krismöte i Malmö efter nya förlusten

HOCKEY

Stefan Warg: "Läget är kritiskt"

1 av 7

Malmö är i rejäl brygga i den allsvenska slutspelsserien.

Efter andra raka förlusten kallade sportchefen Patrik Sylvegård spelarrådet till krismöte.

– Läget är kritiskt, men vi har högt i tak, säger backen Stefan Warg.

Malmö rasade ihop totalt mot Rögle och tappade 2–0 till 2–5. Det följdes upp med 1–3 mot Vita Hästen och nu är pressen enorm på jättefavoriten.

Målsättningen att ta sig till SHL är tydlig, men just nu är Malmö utanför en av de tre kvalplatserna. Då agerade sportchefen Patrik Sylvegård.

Tillsammans med spelarrådet stängde han in sig för att diskutera den prekära situationen.

– Vi pratade igenom det och han ville visa sitt stöd. Vi pratade bara om läget och kan bara titta framåt. Vi har tre matcher kvar och de ska vi vinna. Det var det vi pratade om, säger Henrik Hetta, som är med i rådet.

Brage var enastående

Det är också Stefan Warg.

– Vi har haft snack förut. Vi har högt i tak och hade en bra dialog tillsammans, säger han.

Var det hårda ord som sades?

– Det var sakligt. Vi gjorde en check och ventilerade med varandra.

Hur pressande är läget?

– Det är kritiskt, men kollar man i serien så är vi med i racet igen om vi vinner nästa match. Vi har spelat kvalserie förut och mycket har hänt tidigare. Än så länge är det mycket att spela om.

Mot Vita Hästen inledde Malmö bra, men Axel Brage i hemmamålet var helt fenomenal och spikade igen totalt. I början av tredje gjorde Norrköpingslaget två snabba mål och gick upp i 3–0-ledning. Då var det avgjort.

– Vi gör inte mål på de lägen vi har samtidigt som de har ganska bra utdelning på sina. Samtidigt gör deras målvakt en stark match, säger Stefan Warg.

"Finns inget annat"

Henrik Hetta:

– Det var bara en dålig match, det kommer sådana ibland. Men nu är det slut på dem, nu ska vi vinna de tre matcherna som återstår.

Du är säker?

– Det finns inget annat. Vi har förlorat två matcher, det är surt som fan och läget är inte som vi har önskat. Men alla vill vända på det här så snabbt som möjligt. Just nu känner jag vara att jag vill ut och spela på måndag. Vi ska vinna de här tre matcherna.

ARTIKELN HANDLAR OM