Leksand går back miljontals kronor

Av: Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:

Måste kvala sig kvar.

Nattsvart mot HV71.

Och nu avslöjar vd:n Kjell Kruse att Leksand går back flera miljoner kronor.

– Vi har haft för många dyra spelare, säger han.

Kjell Kruse.
Foto: BILDBYRÅN
Kjell Kruse.

Leksand måste kvalspela för att rädda upp den här säsongen.

En missräkning.

Och en miss i räkningen har det också blivit gällande ekonomin.

– Vi är inte klara med vårt bokslut, givetvis. Men som det ser ut nu så går vi back tre miljoner kronor den här säsongen. Då har jag även räknat med några kvalmatcher. De räddar inte upp ekonomin, tyvärr, säger vd:n Kjell Kruse.

”Ekonomin prövas”

Han har försökt att öka intäkterna på slutet, men när publiksiffran var så usel i epilogen mot HV71 på tisdagen, kanske 3000 i arenan, så blir det svårt.

– Ja, vår betalningsförmåga är inte bra nu. Men så är det för flera lag i SHL. Det är i slutet av säsongen som ekonomin prövas, säger han.

Missen i bokslutet beror, enligt Kruse, på många förändringar i spelartruppen.

Många dyra förändringar.

– Ja, där har vi inte hållit budget. Och ser vi till hela koncernen så är det faktiskt bara sporten som går back. Vi har lärt oss en sak av det här och det är att den spelarbudget som ligger måste hållas. Det ska vi vara stenhårda på nästa säsong.

”Fixar licensen”

Nu är det ingen kris för Leksand.

Efter ekonomiska stålbad och rekonstruktion så är kassakistan hyfsad full och eget kapital är imponerande 18 miljoner kronor.

– Hade vi gått 18 miljoner back så hade jag varit mer orolig. Nu fixar vi licensen för att spela i SHL och det är viktigt, säger Kruse.

Till nästa säsong ska Kruse se till att spelarlöner blir i balans och att färre spelare har monsterlöner.

– Stjärnorna ska ha det bra. Men de som spelar i tredje och fjärdefemman måste ha en lägre lön. Där måste vi skärpa oss, säger han.

Före detta sportchefen Tommy Salo vill kommentera Kruses uttalanden:

– Jag har alla papper på att jag hållit budget. Kruse försöker bara rädda sig själv och det här är löjligt av honom. Jag fick en budget att jobba efter och så länge jag var jag var kvar så låg spelartruppen under den.

Publicerad: