Legendaren är tillbaka i AIK

avEmil K Lagnelius

HOCKEY

”Vision som handlar om att återigen bli bäst i Sverige”

Foto: Bildbyrån

AIK-ikonen Anders Gozzi, 47, är tillbaka i klubben – som föreningsansvarig.

– Det känns otroligt inspirerande att få arbeta med AIK:s framtid igen, säger han till klubbens hemsida.

Anders Gozzi har AIK som moderklubb och förutom 13 A-lagssäsonger som spelare var han även sportchef under tio säsonger. Gozzi lämnade sin post 2013 och var förra säsongen scout åt Winnipeg Jets, något han kommer fortsätta med parallellt med sitt nya uppdrag i AIK.

”Bli ledande i Sverige”

I klubbens nysatsning blir Anders Gozzi och Lars Ekholmer ansvariga för föreningen (AIK IF), det vill säga barn-, ungdoms- och juniorverksamheten.

– AIK:s strategi är och måste förbli att rekrytera A-lagsspelare från vår juniorverksamhet. Vår nya satsning ska handla om att bli ledande i Sverige, säger Gozzi.

”Förstärker satsningen”

Lars Ekholmer har varit en trogen supporter till AIK Hockey, var med och byggde upp AIK Innebandys organisation, och satt 2010-2013 i AIK Fotbolls styrelse.

– Nu förstärker vi satsningen på våra ungdomar och juniorer. Gozzi och Ekholmer kommer att bygga en ny strategi för hela vår verksamhet. Satsning går i linje med vår vision 2021 som handlar om att återigen bli bäst i Sverige, säger AIK Hockeys vd Thomas Johansson till AIK:s hemsida.

AIK:s senaste SM-guld togs 1984, för 30 år sedan.

ARTIKELN HANDLAR OM