Talangen skickas hem efter dödshot

Foto: Finländska landslaget skakas av mordhotet.
HOCKEY

Finske hockeytalangen Patrik Laine har skämt ut sig.

Enligt tidningen Ilta-Sanomat har han blivit utkastad från J18-landslaget efter att ha dödshotat tränaren Mika Marttila.

– Det var ett enkelt beslut att ta, säger Marttila till Ilta-Sanomat.

Patrik Laine, som fyllde 16 år i våras, är en av Finlands stora hockeytalanger. Förra säsongen gjorde Laine 37 poäng på 40 matcher med Tapparas J20-lag.

Han har gjort succé med U17-landslaget, och blev uttagen i finska J18-landslaget, som spelar Ivan Hlinka Memorial Cup i Slovakien. Turneringen slutade dock inte med succé – utan skandal, enligt tidningen Ilta-Sanomat.

”Bröt mot lagets regler”

Laine blev utkastad från landslaget efter att ha dödshotat och pekat finger åt tränaren Mika Marttila, skriver Ilta-Sanomat.

– Spelaren bröt mot lagets gemensamma regler och bestämmelser, så därför är spelarens turnering slut. Det var ett enkelt beslut att ta för oss, säger tränaren.

Situationen ska ha inträffat i den andra gruppspelsmatchen då Finland mötte Tjeckien. I slutet av matchen jagade ”lejonen” en kvittering, utan Laine på isen.

Då tappade han humöret och dödshotade tränaren, uppger Ilta-Sanomat.

Stänger inte dörren för Laine

Trots utbrottet fick Laine spela den sista gruppspelsmatchen mot USA, då tränaren först inte var medveten om vad 16-åringen hade gjort i matchen mot Tjeckien.

– Jag hade inte någon kännedom om saken innan vi spelade mot USA, säger Marttilla, som dock inte stänger landslagsdörren för Laine i framtiden.

– Du måste avvakta och se hur spelaren tränar, spelar och hur han uppför sig.