Toronto Maple Leafs

”Det är inte sådana rekord man vill slå”

Av: 

Nils-Petter Dufva

HOCKEY

Kräftgången får fansen att sjunga ut sin sorg.

Nu har Toronto Maple Leafs förlorat elva raka matcher – den längsta förlustsviten under klubbens 97 säsonger i NHL.

– Det är inte sådana rekord man vill sätta, säger centern Tyler Bozak till Toronto Sun.

Det var feststämning i Prudential Center när den tjeckiske veteranforwarden Patrik Elias gjorde sitt 400:e NHL-mål i New Jersey Devils 4-1-seger Toronto Maple Leafs.

I Toronto är det dock allt annat än glada miner.

Maple Leafs har nu förlorat elva raka matcher, varav tio kommit efter ordinarie matchtid. Enligt klubbens hemsida är därmed klubbrekordet från 1966/67 – som dock endast gäller ordinarie matchtid – på tio raka förluster slaget.

– När det går så här är det svårt att vara positiv. Vi måste kämpa som ett lag för att ta oss ur det här, men när du förlorat elva raka matcher är självförtroendet inte bra, säger centern Tyler Bozak till Toronto Sun.

Sparkade tränaren

Sedan tränaren Randy Carlyle fick sparken och ersattes av assistenten Peter Horachek i början av januari har Toronto endast vunnit en match och halkat ned till trettonde plats i NHL:s östra konferens.

– Jag kommer inte att lägga mig ned och jag kommer inte att låta laget lägga sig ned. Jag kommer att hitta ett sätt att få dem stå upp och räknas och märkas. Det här är inte acceptabelt. Vi måste göra något större och bättre. Vi kan prata om många saker, men man måste ha mer övertygelse. Det inte så att vi är på träningsläger. Det här är att kämpa för våra liv, säger Horachek.

Möter jumbon

En som dock börjat misströsta är supportern Steven Ryan. Efter förlusten mot Nashville Predators lade sångaren upp en parodi på A Great Big Worlds och Christina Aguileras ”Say something”. Låten har gjort succé på Youtube och fått strax under en miljon visningar.

– Det är en ledsen sång som handlar om sorg, och det är hur jag känner när jag sjunger texten, säger Ryan till Toronto Star.

Förutom att Maple Leafs ska vinna för en gångs skull ber Ryan bland annat att om att klubben åtminstone ska göra en trejd. Och det senare har han nu fått.

Under nattens match meddelades det att Carter Ashton och David Broll går till Tampa Bay Lightning i utbyte mot ett villkorligt val i sjunde rundan av draften 2016. Det öppnar för framtida förändringar. Innan trejden hade Toronto 50 spelare kontrakterade spelare i organsationen, vilket är maxantalet.

Nästa match spelar Toronto redan natten till i morgon. Då ställs de mot jumbon i NHL:s västra konferens, Edmonton Oilers.

För New Jersey Devils var nattens seger lagets tredje raka. Svenske backen Adam Larsson stod för två assist.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Toronto Maple Leafs

NHL

Ishockey