HV71

"Under all kritik"

Av: 

Jonathan Berntsson

Markus Wulcan

HOCKEY

Domarna sågades efter Frölundas storseger – av båda lagens tränare

JÖNKÖPING/STOCKHOLM. Frölunda tog andra raka storsegern mot HV71 – då var det återigen stor domarilska.

Den här gången från båda tränarna.

– Det är ett feltänk att man utsätter dem för det här, säger Roger Rönnberg.

– Det är under all kritik, tycker Andreas Johansson.

Frölunda och HV71 tjuvstartade efter uppehållet under måndagen. Då vann Göteborgslaget med 5–0 i en match där HV-tränaren Andreas Johansson visades ut. Efteråt ifrågasatte han domarduon Marcus Linde och Mikael Holm.

Dagen efter var det dags igen.

Samma lag, samma segrare – och samma domare.

Grinigt också nu

HV71 tog ledningen i andra perioden, men Frölunda vände och vann komfortabelt med 4–1. Och precis som kvällen innan var det stundtals hetsigt, framför allt under mellanakten.

På presskonferensen efteråt riktade båda tränarna stark kritik mot både domarduon och systemet att låta dem döma två matcher mellan samma lag dagarna efter varandra.

– Det blir ingen bra match för båda lagen på grund av alla utvisningar. Det blev en väldigt konstig rytm och det passar jag på att säga när vi vinner. Det är ett väldigt konstigt beslut av SHL och den som coachar domarna att sätta samma domare, säger Frölundas Roger Rönnberg, och utvecklar:

– Vi hade i en känslosam match i går och så blev det i kväll igen. Det är väldigt svårt för dem att starta om från noll. Där tycker jag att det är ett litet feltänk, att man utsätter dem för det här. Det känns inte som att de får börja leda den här matchen från noll. Det blir en jättekonstig match.

"Håller med totalt"

Andreas Johansson instämde.

– Jag håller med Roger totalt. Matchen blir helt sönderryckt. Vi (han och Roger) stod och kollade på varandra och skrattade ett tag faktiskt. Man vet inte hur man ska bete sig längre. Det måste vara oerhört svårt att vara spelare. Det är, återigen, inte därför vi förlorar och man ska inte uttala sig så mycket, men eftersom Roger nu lade fram bollen för mig så fortsätter jag och skjuter lite på den.

Han tycker att det blåstes utvisningar alldeles för lätt.

– Jag är fan trött på mig själv för att jag gnäller så mycket. Ja, det är sant, jag får väl ta en sådan där angry management… Man får lära sig att hantera det men vi är på väg mot ett håll som jag inte gillar. Så här var inte hockey när jag spelade, säger Andreas Johansson.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

HV71

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

HV71

SHL Svenska hockeyligan

Frölunda Indians