Joel Lundqvist

Frölunda förlänger med Joel Lundqvist

Av: 

Robert Rosén

HOCKEY

Klar för tre år till

Frölunda förlänger kontraktet med kaptenen Joel Lundqvist. Forwarden är klar för tre år till.

– Jag känner en stolthet och passion för klubben, säger Lundqvist till Frölundas hemsida.

Kaptenen Joel Lundqvists hade ett utgående kontrakt med Frölunda. Nu är det klart att han har skrivit på för tre år till - till och med efter säsongen 2017/2018. Detta skriver klubben i ett pressmeddelande.

”Han delar samma dröm som jag”

– Joel är vår lagkapten och store ledare. Med sin noggrannhet, envishet, ja allt, är han en förebild för alla i laget, inte minst de unga spelarna, säger general managern Christian Lechtaler till klubbens hemsida.

Även Frölundatränaren Roger Rönnberg är nöjd med Lundqvist förlängning.

– Joel är ett superproffs i allt och en bra förebild. Han är ledaren för vårt unga lag och har en oerhört viktig roll. Jag är glad att vår kapten vill fortsätta den resa vi påbörjat och att han delar samma dröm som jag: Att vi skall lyckas fullt ut.

”Frölunda är min klubb”

Forwarden debuterade för Frölunda säsongen 2000/2001 och bortsett tre säsonger i NHL med Dallas Stars har den snart 33-årige Lundqvist varit Göteborgsklubben trogen.

– Det växte fram en känsla att det är här jag vill vara. Jag känner en stolthet och passion för klubben och är glad att vi kommit överens om tre år till. Frölunda är min klubb och det hade varit otänkbart att spela någon annanstans i Sverige, säger Lundqvist till Frölundas hemsida.

Under den nuvarande säsongen har Lundqvist spelat i samtliga Frölundas 48 matcher i SHL och stått för 15 poäng.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Joel Lundqvist

SHL Svenska hockeyligan

Frölunda Indians

Ishockey