Superstjärnans son uttagen i VM-truppen

HOCKEY

Ett namn sticker ut i Pete Russells trupp till hockey-VM i Holland i april.

Liam Stewart – son till Rod – är bland de 23 brittiska landslagsmännen.

Storbritannien har tagit ut sin 23 man stora trupp till april månads månad B-VM i holländska Eindhoven. Det är ett namn som skapar mer rubriker än de andra 22 på de brittiska öarna. Liam Stewart, son till rockstjärnan Rod Stewart och tidigare toppmodellen Rachel Hunter tas ut i seniorsammanhang för första gången i karriären.

Den blott 20 år gamle britten har hittills endast representerat sitt land på U-nivå och håller till vardags till i Spokane Chiefs i Western Hockey League, där han gör sin fjärde säsong och sin andra som assisterande lagkapten.

”Pappa spelade fotboll”

Med sina 185 centimeter är han betydligt längre än pappa Rod (167).

– Vi har ett par spelare som kommer med internationell erfarenhet och vi har lite nytt blod i truppen, vilket är spännande, säger förbundskapten Pete Russell.

I en intervju från tidigare i år berättade Liam att han förälskade sig i sporten efter att ha sett New York Rangers som liten pojke.

– Min mamma dansade och min pappa spelade fotboll så lyckligtvis har jag lite av en idrottsman inuti mig. En dag hoppas jag att jag får spela i NHL. Om jag någonsin får den chansen vore det fantastiskt, sa Liam till The Globe And Mail.

ARTIKELN HANDLAR OM