”Jag känner ett stort ansvar att ge tillbaka”

HOCKEY

Gabriel Landeskog tackar för stödet – genom att bli ambassadör för ”stockholmshockeyn”

Gabriel Landeskog, 21, är kapten i NHL-laget Colorado Avalanche.

Nu vill han tacka alla som har hjälpt honom dit – genom att bli ambassadör för ”stockholmshockeyn”.

– Jag älskar Stockholm och känner ett stort ansvar att ge tillbaka till den hockeyn som utvecklade mig i så många år, säger han.

Gabriel Landeskog har Hammarby som moderklubb, men är starkt förknippad med Djurgården som han spelade i redan som pojklagsspelare. 2009 lämnade han Djurgården för spel i kanadensiska juniorligan OHL, men efter två säsonger i Kitchener Rangers lyftes han upp i Colorado Avalanche där han svarade för 52 poäng (22+30) på 82 matcher under debutsäsongen och utsågs till Årets rookie. Säsongen efter, när han var 19 år och 286 dagar gammal, utsågs han till lagkapten och blev därmed den yngste lagkaptenen i NHL:s historia.

”Bästa i landet”

Förra sommaren förlängde han sitt kontrakt med Avalanche, ett avtal värt en kvarts miljard kronor. Och i våras vann han VM-guld med Tre Kronor. Nu vill Gabriel Landeskog visa sin tacksamhet mot människorna som stöttat honom längs vägen mot succé.

Jag hoppas att tillsammans med Stockholms ishockeyförbund så ska vi få tillbaka hockeyn i huvudstaden till den bästa i landet", säger Gabriel Landeskog till Stockholms ishockeyförbunds hemsida.

”Glada att Gabriel vill bidra”

Redan på lördag finns chansen att träffa Stockholms ishockeyförbunds ambassadör under Friendsdagen på Skansen.

– Vi i förbundet har tillsammans med våra föreningar inlett ett intensivt utvecklingsarbete för att stärka ”stockholmshockeyn” på alla nivåer. Vi är mycket glada att Gabriel vill bidra och hjälpa oss på denna resa. Gabriel har ett hjärta som klappar för hockeyn i Stockholm och är en förebild för många. Att vi nu etablerat detta samarbete där Gabriel delar med sig av sina erfarenheter och inspirerar andra är betydelsefullt, säger Carina Oddsberg, kanslichef vid Stockholms ishockeyförbund.

ARTIKELN HANDLAR OM