”Det känns som ett hån”

avDaniel Sjöberg

Supporterordföranden kritisk mot styrelsen

Inte bara spelarna i Malmö Redhawks lider.

Supportrarna i Redhawks Support är chockade efter dagens besked.

Ordföranden Robin Billberg är hård i sin kritik mot styrelsen.

– Det är bedrövligt, det känns som ett hån, säger han till sportbladet.se.

I går förlorade Malmö Redhawks mot allsvenska jumbon Mariestad som därmed tog sin blott femte seger. Kanske var det droppen som fick bägaren att rinna över. Det tror i alla fall Robin Billberg.

– Så här illa trodde jag inte att det var. Vi visste ju att det inte såg bra ut, men helt plötsligt slår det här ner som en bomb den 29 januari 2009. Det känns helt surrealistiskt. Det var som om man kom fram till det här i går efter förlusten, som om man insåg att det inte skulle gå längre, säger han.

”Missyckats fullständigt”

Beskedet från Malmö-håll har hela tiden varit att utan spel i kvalserien så var hotet om konkurs i högsta grad en verklighet. Nu tycks det bli så och Robin Billberg är kritisk mot styrelsen.

– De måste verkligen rannsaka sig själva. De har misslyckats fullständigt med sitt uppdrag.

Malmö hade stora förhoppningar inför säsongen där nya arenan skulle bli ytterligare ett lyft för laget. Det har blivit snarare tvärtom. Hur laget kommer att se ut imorgon är svårt att veta.

– De spelare som ställer sig på isen imorgon måste få stöd. Nu gäller det att visa hjärta och jag hoppas att vissa spelare gör det också. Har man en månadslön på 200 000 så klarar man sig ett tag. Sedan finns det spelare som inte tjänar mer än vad jag gör och det är de som det verkligen är synd om.

Vad kommer ni i supporterföreningen att göra?

– Vi har faktiskt ett styrelsemöte ikväll som har varit inplanerat länge. Vi kommer att stötta laget och vi hoppas att folk tar sig till arenan. Vi har inte gjort allt rätt heller, men jag tycker ändå att vi har gjort ett bra jobb. Medlemsantalet har ökat. Samtidigt är det svårt att få folk till arenan när laget inte vinner. Det handlar inte om medgångssupportar utan det är enkel matematik.

Percy Nilsson tänker inte hjälpa till, vad säger du om det?

– Jag vill inte kommenterar Percy.

Kommer du att gå matchen imorgon?

– Absolut. Jag kommer att stå där. Jag har gått på matcherna sedan 1990 eller 1991 och kommer att fortsätta. Men det är tungt. Det känns bedrövligt, det här känns som ett hån.

ARTIKELN HANDLAR OM