SHL Svenska hockeyligan

Här hyllas de – av Gretzky

Av: 

Janne Bjerlestam

HOCKEY

Svenska talangerna imponerade på scoutchefen

POpulära David Rundblad och Tim Erixon är två viktiga kuggar i Skellefteås försvar, men mycket talar för att de kommer att försvinna till NHL inom en snar framtid. Åtminstone om man ska tro Phoenix Coyotes scoutchef Keith Gretzky.
POpulära David Rundblad och Tim Erixon är två viktiga kuggar i Skellefteås försvar, men mycket talar för att de kommer att försvinna till NHL inom en snar framtid. Åtminstone om man ska tro Phoenix Coyotes scoutchef Keith Gretzky.

Jönköping. Celebert besök i Kinnarps Arena – Gretzky på plats för att titta på lovande spelare inför den kommande draften.

– De jag bevakar extra är främst David Rundblad och Tim Erixon i Skellefteå. Vi är helt klart intresserade, säger Keith Gretzky, scoutchef för Phoenix Coyotes.

Keith Gretzky.

Rundblad och Erixon bildade backpar i Skellefteås tredjeformation i segermatchen mot HV71 och blir båda två smickrade när de får höra att Keith Gretzky, bror till hockeylegendaren Wayne Gretzky, har ögongen på dem.

– Det är givetvis roligt och det betyder att man gjort ett bra jobb hittills i alla fall, säger David Rundblad.

– Det har alltid varit en dröm att få spela i NHL men man får nog stanna minst en säsong till och lägga på sig lite extra kilon innan man drar över, säger Tim Erixon.

Men det var inte bara Skellefteåspelarna som visade upp sig för brodern till ”The Great One”.

Tedenby imponerade

Trollgubben Mattias Tedenby lirkade och trixade med Skellefteåförsvaret flera gånger i den första perioden och han fortsatte imponera även i resten av matchen.

– New Jersey har gjort ett bra val, det är det ingen tvekan om. Hade vi haft chansen att välja honom så hade vi så klart gjort det. Vi hade koll på Tedenby förra året och han har en fin utvecklingskurva, säger Keith Gretzky.

Vill till Detroit

Phoenix Coyotes och bröderna Gretzky i all ära – högst upp på önskelistan står andra lag när det gäller sommarens draft.

– Detroit eller Chicago är roliga att se på så där hamnar jag gärna, säger David Rundblad.

Drömmen om NHL lever alltså i allra högsta grad och utgår man ifrån att Keith Gretzky vet vad han pratar om är det bara en tidsfråga innan flyttlasset går västerut för backduon.

– Potentialen är så hög hos dem båda två så jag skulle bli väldigt förvånad om de inte dyker upp i NHL inom en snar framtid.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan