Hockey

NOBBAR MURRAY

HOCKEY

Bengt-Åke vill inte ha med hårdingen i VM: ”Han får
det nog svårt på stor rink”

ratad Douglas Murray blev en stor publikfavorit i fjolårets VM. Nu finns han inte längre med i förbundskaptenens VM-planer.

Publikfavorit i VM senast.

Men förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson ser inte Douglas Murray i VM i Schweiz.

– Det är stor rink. Han får nog svårare där och så har vi hans spelstil redan i det här Tre Kronor-laget, säger Gustafsson.

Ni minns väl VM i Quebec våren 2008?

San Joses storväxta back Douglas Murray kom in sent i turneringen och blev snabbt en profil.

Han sänker ryske stjärnan Alexej Morozov i det första bytet i matchen mellan Tre Kronor och Ryssland i gruppspelet av VM.

Ljummet inställd

Kalabalik på isen och stort jubel i det svenska folkhemmet.

Äntligen hade Tre Kronor en tuffing som skrämde slag på motståndarna.

Murray vann bland annat en omröstning vem som var matchens lirare i Rysslands-matchen, trots att han bara spelade någon minut innan han fick matchstraff.

Men svenska folket lär inte få se tuffingen Murray i VM i Schweiz.

Om han blir tillgänglig för VM, San Jose kan gå väldigt långt i Stanley Cup, är förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson ljummet inställd till Murray.

– Nej, VM spelas på stor rink och han får det svårare där. Sedan har vi fysiska backar i det lag som vi har nu, säger Gustafsson, som var mycket glad efter segern i LG Hockey Games.

På charmresa

Gustafsson åker till Nordamerika på en charmresa 2 mars. Han har vapendragaren och Tre Kronors materialförvaltare Anders ”Pudding” Weiderståhl med sig som en dörröppnare och joker när NHL-svenskar ska övertalas att komma till Schweiz i april och maj.

– Det är omöjligt att spekulera i hur många NHL-svenskar som kommer till VM. Sedan får vi se hur många vi tar med. Laget som spelade LG Hockey Games överglänste de förväntningar som jag hade och det behövs riktig spetskompetens från NHL-spelarna om de ska gå in och förstärka, säger Gustafsson.

VM startar 24 april i Bern och Kloten.

Tre Kronor kan plocka spelare från de lag som missar NHL-slutspelet samt från de lag som åker ur i första omgången.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!