Anders Nilsson hjälte i målet

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Det var kvällen när Anaheim skulle bryta sin brutala förlustsvit och rädda säsongen.

”Glöm det”, replikerade svenske Ottawa-keepern Anders Nilsson, tog 45 skott och nollade de kaliforniska ankorna.

– Ja, det var roligt. Jag hade väl en del studsar med mig, men det kändes bra även spelmässigt, säger den VM-hjälten från i våras till Sportbladet efter 4-0-segern.

Ankorna från Anaheim åker på torsk efter torsk efter torsk och sjunker obönhörligt mot botten av den västra tabellen.

I natt, i Ottawa, spelade de visserligen bättre än i de närmaste föregående flopp-matcherna mot Winnipeg, Toronto och  Montreal – men blev alltså ändå nollade.

– Problemet var att vi inte kunde göra mål. Det bara gick inte, säger backen Brandon Montour till klubbens hemsida.

Ett annat sätt att se det är att Anders Nilsson var helt omöjlig i kassen.

Han stoppade 45 skott och höll sin första nolla sedan han trejdades från Vancouver till Ottawa strax efter nyår.

”Känner mig nästan gammal”

– Det blir alltid mycket att göra mot Anaheim. De skjuter hela tiden, ur alla möjliga vinklar och vrår, och går på kassen. Men ikväll lyckades jag hålla tätt, säger ”King Kong” på telefon från den kanadensiska huvudstaden.

–Jag hade väl en del studsar med mig, men det kändes bra även spelmässigt. Det viktiga är dock att vi vinner, att jag höll nollan är mest en rolig bonus.

Den 28-årige norrbottningen har överhuvudtaget funnit sig väl tillrätta efter flytten tvärs över den nordamerikanska kontinenten.

– Jag har trivts väldigt bra ända sedan dag ett. Ottawa är en fin stad och Senators en bra organisation, fortsätter han.

– Vi har ett bra gäng här också. Och ungt. Trots att jag inte ens fyllt 29 känner jag nästan gammal. Men det är inspirerande med alla begåvningar.

Däremot har resultaten inte gått Sens väg i år. De är tabelljumbo och har även efter nattens seger 16 omöjliga poäng upp till strecket.

– Det låter lite klyschigt, men vi tar bara en match i taget och försöker spela så bra som möjligt i var och en av dem, säger Anders.

– Börjar man titta i tabellen och räknar hur många matcher som är kvar och sådant blir det bara jobbigt. Vi ska göra vad vi kan och sedan får vi se.

Foto: Sean Kilpatrick / TT

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE