Han tar över Rögle

HOCKEY

”Provanställningen” blir permanent

Björn Hellkvist lämnade Rögle av hälsoskäl.

Nu ersätts han av sin gamle hjälptränare Roger Hansson som blir ny headcoach.

– Både spelarna och coacherna ser fram emot nya utmaningar tillsammans, säger sportchefen Roger Roger Elvenes.

Roger Hansson var sportchef i Rögle 2006-2010 och har därefter stått i båset som en av coacherna. Nu tar han över uppdraget som headcoach efter avhoppade Björn Hellkvist.

Två raka förluster

– Det känns positivt att presentera en lösning som ger laget såväl arbetsro som tydlighet att fortsätta jobba för att nå de resultat vi önskar, säger klubbdirektören Peter Hedlund.

Till sin hjälp får Hansson Magnus Wennström som fortsätter som defensiv koordinator. Duon hjälptes i veckan åt att coacha laget i två matcher efter Hellkvist avhopp. Trots att det blev två raka förluster, mot Örebro och Mora, får nu alltså Hansson och Wennström fortsatt förtroende.

”Ett jättebra jobb”

– De gjorde ett jättebra jobb med laget. Vi har utvärderat situationen och kommit fram till att detta är den bästa lösningen för oss, säger sportchefen Roger Elvenes.

– Roger blir headcoach och Magnus fortsätter som defensiv koordinator. De kompletterar varandra bra både i sina respektive inriktningar och i ledarstil. Vi känner ett stort förtroende för deras kunnande.

ARTIKELN HANDLAR OM