NHL-legendaren vill spela i Lokomotiv

Av: Jonathan Ekeliw

Publicerad:
Uppdaterad:

Jasjin: ”Har betytt mycket”

Jasjin och Grebesjkov.
Jasjin och Grebesjkov.

Lokomotiv Jaroslavl ska byggas upp igen.

Och det är redan många spelare som har anmält sitt intresse för att spela i klubben.

– Jaroslavl har betytt oerhört mycket i mitt liv, säger förre NHL-stjärnan Alexei Jasjin.

Hockeyvärlden har sorg efter den tragiska flygolyckan i onsdags, då i princip hela Lokomotiv Yaroslavl ströks med.

Svenske landslagsmålvakten Stefan Liv, 30, var en av de 43 människor som omkom i kraschen.

Men trots tragedin är klubben fast besluten om att spela i KHL den här säsongen, och ligabossen Alexander Medvedev har fört fram ett förslag om att alla lag ska skänka ”två eller tre spelare” till Lokomotiv.

”Har betytt oerhört mycket”

Och redan nu börjar intresseanmälningarna att strömma in; flera spelare uttrycker sin vilja över att representera Jaroslavl.

Förre NHL-stjärnan Alexei Jasjin, 37, är en av dem.

– Jaroslavl har betytt oerhört mycket i mitt liv. Jag hade många oförglömliga år i den klubben. Nu fick jag ett samtal och blev tillfrågad om jag vill återvända till Lokomotiv – och självklart svarade jag ja, säger han till Life News.

Jasjin spelade i klubben under lockoutsäsongen 2004/2005 samt mellan åren 2007–2009. Just nu är han klubblös efter två säsonger i SKA St Petersburg.

”Varför är livet så orättvist?”

Flygolyckan tog honom hårt.

– Varför är livet så orättvist? Det är fruktansvärt att så unga människor med livet framför sig har dött på det här sättet. De var alla mycket trevliga människor, säger 37-åringen.

Förutom Alexei Jasjin rapporteras även Denis Grebesjkov och Alexander Koroljuk, också de med många NHL-matcher på meritlistan, ha anmält sitt intresse för att spela i Lokomotiv.

I morgon kommer en stor minnestund att hållas i Jaroslavl, där många KHL-klubbar och representanter för ligan väntas delta.

– Både klubbar och spelare har hört av sig och frågat hur de kan hjälpa Lokomotiv. Jaroslavl kommer att återuppbyggas, säger Alexander Medvedev till sports.ru.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN