Lundqvist straffhjälte i livsviktig Rangersvinst

HOCKEY

NEW YORK. Han fick flashbacks till den hemska upplösningen av fjolårssäsongen.

Men den här gången såg Henrik Lundqvist till att New York Rangers vann det livsviktiga straffdramat i Philadelphia.

– Jag har lärt mig fokusera på vad jag ska göra och inte tänka på konsekvenserna av en möjlig förlust, säger han till Sportbladet efter segern som ger Rangers fördel i slutspelsracet.

Foto: Lundqvist får här släppa in kvitteringen till 2–2 i den tredje perioden.

Det gick ett spöke genom New York Rangers bås när signalen ljöd efter en mållös övertidsperiod i söndagsmatinén i Philadelphia.

Straffar i Wells Fargo Center i Philly med en slutspelsplats i potten...det är själva grundingrediensen i varje Rangers-spelares värsta mardöm.

Ödesdiger miss

Det var ju när Olli Jokinen i allra sista grundserieomgången i fjol avslutade ett sådant straffavgörande med en miss de ramlade ner under strecket.

– Ja, jag fick flashbacks till förra året, det var oundvikligt. Man vet sedan dess hur oerhört viktig varje poäng är, säger Henrik Lundqvist.

Men i den här holmgången, som stod 2–2 efter full tid, blev upplösningen alltså en annan.

”Kung Henrik” var stensäker på Nikolai Zherdevs respektive Claude Giroux försök – och  samtidigt satte Erik Christensen och Wojtek Wolski båda rätt så enkelt sina straffar på Sergej Bobrovsky.

Rätt fokus

– Jag var väldigt fokuserad. Och på rätt sätt. Jag tänkte inte på konsekvenserna av en förlust utan på vad som behövde göras. Man lär sig av sina misstag, skrockar Lundqvist.

I och med att Buffalo några timmar senare slog Carolina med 2–1 på övertid – efter en ny stormatch av Jhonas Enroth, för övrigt – har Rangers nu skaffat sig en marginal a' åtminstone två poäng till niondeplatsen.

– Vi har ödet i egna händer. Det känns såklart bra, konstaterar ”Henke” Lundqvist.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL