Hattrick – då drog målvakten kepsen

HOCKEY

Poängkungen hyllad efter hattrick

NHL-traditionen att hylla sina hattrick-hjältar med kepsar har inte riktigt nått Sverige.

I storsegern mot AIK tog Skellefteås reservmålvakt saken i egna händer och hyllade Skellefteås poängkung Joakim Lindström.

– Vi får en bra start i början och spelar jättebra. Vi är ett lag i medgång och självförtroendet gör det lättare att spela, säger Lindström till Canal Plus.

Joakim Lindström gjorde både 1-0 och 2-0 i hemmamötet mot AIK när Skellefteå spelade ut hela sitt register. Det andra målet kom efter ett delikat förarbete från David Rundblad.

Knappt tio minuter in i den tredje perioden fullbordade sedan poängkungen, för dagen passande i klädd silverhjälmen, succén. Lindström höll sig framme på en retur och lyfte in sitt tredje mål och totalt 4-1 i det första krysset.

Utklassade AIK

I NHL hade isen bombarderats av kepsar men den traditionen har inte riktigt fått fäste i de svenska ishallarna ändå. Delvis kanske beroende på att det inte direkt är kepsväder uppe i Skellefteå i början av februari. Då tog reservmålvakten Joacim Eriksson tag i saken och slängde in sin svarta keps på isen.

Skellefteå gjorde sedan både 5-1 och 6-1 när hemmalaget pulvriserade AIK. En tydlig fingervisning av lagens tabellpositioner där AIK slutligen verkar ha fastnat i botten.

ARTIKELN HANDLAR OM