Leksands rivstart sänkte Västerås

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-29

”Vi hade svårt att hänga med”

Grand-Pierre.

4–0 efter 11.29.

Den chockstarten orkade Västerås aldrig hämta sig från.

– Vi hade svårt att hänga med i den första perioden, konstaterar Västerås tränare Mats Waltin.

Leksand stod för en riktig kanonstart i hemmamatchen mot Västerås. Redan efter 41 sekunder gjorde Jared Aulin 1–0. Mindre än elva minuter senare var ställningen 4–0 åt Leksand, och det såg ut att bli en promenadseger för masarna.

Men det blev det faktiskt inte. Västerås jobbade sig in i matchen igen, och 4.26 in i den tredje perioden var det helt plötsligt bara ett mål upp för Leksand, då Fredrik Johansson reducerade till 4–3.

Sista i öppen kasse

Men närmare än så kom inte Västerås. Med 59 sekunder lvar att spela gjorde Stefan Gråhns 5–3 i öppet mål. Efter matchen var alla ense om att det avgjordes i den första perioden.

– Jag får börja med att berömma Leksands första period. De spelade fantastiskt och vi hade fullt sjå att hänga med, sade Västerås tränare Mats Waltin på presskonferensen.

Tuffing lånas ut

Mer Leksand: Efter matchen meddelade klubben att laget lånar ut tuffingen Jean-Luc Grand-Pierre till finska TPS Åbo under resten av säsongen för att spara pengar.

I den andra allsvenska matchen denna lördag vann Malmö enkelt borta mot Oskarshamn. De vann med hela 6–2, vilket innebär att Oskarshamn nu får svårt att nå play off. De har nu hela tio poäng upp till strecket. Vid en vinst hade avståndet bara varit fyra poäng.

Följ ämnen i artikeln