Persson knäckte Malmö

HOCKEY

Hade soloshow och låg bakom alla Bofors mål

Foto: Linus Persson.

Bofors fortsätter att överraska.

Hemma mot topplaget Malmö tog värmlänningarna en ny skalp efter en 3-2-seger och ett delikatessmål av Linus Persson.

- Vi har en liten variant som öppnar upp för mig, säger segerorganisatören.

Bofors är kalasform. Laget plockade åttonde trepoängaren på nio matcher efter att ha besegrat topplaget Malmö med 3-2 hemma i Nobelhallen.

Och de hårt arbetande värmlänningarna bjöd på ett riktigt delikatessmål signerat forwarden Linus Persson. 25-åringen utmanade Alexander Ribbenstrand djupt ner i anfallszon, kom lekande lätt förbi och kunde ensam med Pontus Sjögren tråckla in 2-0-målet.

Snyggt, läckert och viktigt.

Blev förvånad

- Han (Ribbenstrand) stod still medan jag kom med bra fart, så det var bara att kliva förbi och sedan kom jag in framför mål och gjorde en lång båge runt målvakten innan jag svepte in pucken, säger målskytten som inte var förvånad över hur ren han blev framför mål.

- Vi har en variant som vi brukar köra där Kristofer Näslund går på mål direkt efter tekning och drar med sig flera spelare, och det öppnar upp för mig.

Bofors hade 3-0 efter den första perioden sedan även Kristofer Näslund och Björn Kindahl nätat, båda gångerna med Hagforssonen Linus Persson som assistmakare.

- Jag fick ta i ordentligt vid framspelningen till Näslund och det var starkt av honom att kunna få slag på den pucken, menar Persson som numera är återförenad med vapendragarna Näslund och Tobias Thermell.

- De senaste matcherna har vi fått spela tillsammans igen. Vi har spelat tre år tillsammans och trivs kanon ihop, så det är inte konstigt att vi levererar.

Hyllar sin målvakt

Malmö, som förlorade tredje raka bortamatchen, arbetade sig in i matchen, och kunde också reducera dubbla gånger, men det krävdes hela tiden något speciellt för att överlista formstarke hemmakeepern Daniel Bellissimo. Vid Robin Alvarez 1-3 var det rörigt framför mål och vid 2-3 blev Bellissimo pååkt av Morten Green när JD Forrest krutade in pucken.

- Daniel (Bellissimo) är riktigt bra och det smittar av sig på både backar och forwards. Han tar skotten medan vi andra gör så gott vi kan, skrockar Persson.

Till slut höll Bofors i alla fall undan och tre poäng innebär att värmlänningarna klättrade förbi Malmö i tabellen och är ny serietrea.

- Vi är en jäkligt bra grupp där alla drar åt samma håll och lägger ner hårt arbete i varenda situation. Det finns inga hemligheter: det är hårt jobb och tydliga grunder som gäller.

ARTIKELN HANDLAR OM