Förlust – då fick Fasth raseriutbrott

HOCKEY

AIK nollat av Brynäs

Här får AIK:s målvakt Viktor Fasth ett vredesutbrott.

När Brynäs satte 3–0 kunde inte AIK:s stjärnmålvakt hålla känslorna i styr och skrek ut sin ilska.

– Brynäs var smartare och bättre än oss, säger AIK:s tränare Roger Melin till Canal plus efter 4–0-förlusten.

AIK, som tvingats sälja poängkungen Linus Videll för att täcka polisens kostnader, har det tungt för tillfället och ligger just nu utanför slutspelsplats. I dag mot Brynäs blev det en ny blytung förlust på Hovet.

Jesper Ollas snärtade in 1–0 för gästerna med ett rappt skott i första perioden. I mittakten smög backen Jörgen Sundqvist upp och sköt 2–0, ett mål som inte såg otagbart ut för Fasth.

”Fasth ur balans”

När sedan Sebastian Wännström satte 3–0 på Calle Järnkroks läckra passning blev Fasth såg förbannad att han skrek ut sin ilska och tog en sedvanlig båge ut i sarghörnet, något han har för vana att göra när bägaren har runnit över.

– Viktor Fasth är ur balans, säger tv-ankaret Tommy Åström i Canal plus.

– Han har väldigt höga krav på sig. Han betyder väldigt mycket för AIK och sätter en otrolig press på sig själv att han ska ta varenda puck. Och det är ju omöjligt, säger experten och förre målvakten Petter Rönnquist i Canal plus.

”Honken” nollat

Det var knappast Viktor Fasths fel att AIK förlorade i dag. Lagkamraterna var uddlösa framåt och fick inte in ett enda av 30 skott i mål.

– Vi hade inget bra anfallsspel från start i dag. De spelade väldigt disciplinerat och tillbakdraget. Sedan är de duktiga på att utnyttja sina målchanser, säger AIK:s tränare Roger Melin till Canal plus.

I tredje perioden utökade Martin Johansson till 4–0 med ett riktigt drömmål som Viktor Fasth var chanslös på. Johan Larsson lyfte en backhand till Johansson som mycket skickligt klappade in pucken på volley.

I Brynäs motade Johan ”Honken” Holmqvist 30 skott och höll nollan.

– Det känns jätteskönt med första nollan, säger han till Canal plus.

ARTIKELN HANDLAR OM