Brynäs får servera alkohol tills vidare

HOCKEY

”Otroligt positivt”

Brynäs fick i dag igenom sin begäran att få ha kvar sitt serveringstillstånd i väntan på dom från förvaltningsrätten.

Det av Brynäs idrottsförening helägda restaurangbolaget fick nyligen alkoholtillståndet vid Läkerol Arena indraget vilket hotade inkomster på nio miljoner kronor om året.

– Vi får servera alkohol tills vidare och det känns otroligt positivt, säger klubbdirektören Hans-Göran Karlsson.

Brynäs ska den 2 mars upp i Förvaltningsrätten och riskerar då att förlora sin rätt att servera alkohol. Enligt Socialnämnden har Brynäs låtit pojkhockeyspelare ideellt sköta folkölsförsäljning till bortalagsfansen vid högriskmatcher, något som ska skötas av anställd personal och på annan plats.

Bröt mot villkoren fem gånger

Enligt socialnämnden bröts det mot villkoren för alkoholförsäljning i sportbarerna vid fem tillfällen redan under prövotiden. Under 2010 togs matchvärdarna - som skulle kontrollera åldern i sportbarerna – bort. Även vid senare kontroller har nämnden haft klagomål på hur serveringen skötts. Kraftigt berusade har fått köpa öl.

Arenabolaget har redan vidtagit åtgärder. Bland annat har målvaktslegenden Wille Löfqvist fråntagits ansvaret för restaurangen och även matchvärdarna har tagits tillbaka. Den 2 mars ska förhandlingar nu ske vid Förvaltningsrätten men redan i dag fick Brynäs ett tidigt glädjebesked.

Lagets nuvarande tillstånd går ut den 28 februari vilket hade inneburit att laget skulle förlora stora inkomster mellan den dagen och när domen vinner laga kraft. Brynäs lämnade därför in en begäran om att få behålla tillståndet till dagen då domen faller. En begäran som bifölls i dag.

Alla evenemang berörs

– Nu får vi fortsätta driva verksamheten som i dag även efter den 28 februari. Det känns otroligt positivt att de accepterade våran begäran, säger klubbdirektören Hans-Göran Karlsson.

Kan man dra några slutsatser av det här?

– Jag törs inte göra det. Men vi hoppas och tror att vi ska få rätt och det hade ju känts värre om det gått åt andra hållet nu.

Brynäs har två matcher kvar i grundserien men även andra evenemang i Läkerol Arena hade berörts. Totalt tjänar Brynäs omkring nio miljoner kronor årligen på alkoholförsäljningen i hallen.

– Vi har sista matchen i grundserien den 2 mars och sedan kommer Jerry Williams dessutom hit den 5 mars. Sedan är det förhoppningsvis slutspel. Så det handlar om lite tid i alla fall, säger Karlsson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brynäs IF