Granström stängs av – i två matcher

HOCKEY

Ny avstängning i elitserien efter tackling

Domen mot Brynäs Jonathan Granström, 25, har kommit.

Han stängs av i två matcher för tacklingen mot Linköpings Robin Figren.

– Jag är inte nöjd med domen. Det borde inte ens ha varit matchstraff, säger Granström.

Det var i lördagens möte mellan Brynäs och Linköping i Läkerol Arena som Jonathan Granström fick matchstraff för en checking to the head på Robin Figren.

Figren blödde ymnigt från munnen, men kunde spela vidare, och efter matchen var det irriterat i Brynäslägret.

”Har inte hög fart

I dag kom domen från disciplinnämnden. Granström stängs av 16-22 oktober.

Bestraffningen motsvarar totalt två matchers avstängning (inklusive den automatiska avstängningen), vilket innebär att Granström missar mötena med Luleå borta på torsdag och Modo hemma på lördag.

I sin dom skriver disciplinnämnden:

”Filmsekvenserna visar att Jonathan Granström utdelar en tackling mot en motspelares huvud. Tacklingen kommer emellertid i stort sett framifrån (nord-syd) på öppen is och Jonathan Granström har inte hög fart när han utdelar den. Mot denna bakgrund bedömer Disciplinnämnden förseelsen som lindrig och påföljden kan därför stanna vid en avstängning motsvarande totalt två matcher (inklusive den automatiska avstängningen)”.

”Skyldighet att hålla upp skallen”

Jonathan Granström är besviken när Sportbladet når honom efter att domen har kommit:

– Jag tycker att w, med axeln i bröstet. Sedan är det olyckligt att han får sin egen klubba i ansiktet. Jag tycker absolut inte att det är matchstraff, säger Granström.

– Jag tycker absolut att vi ska få bort fula tacklingar mot huvudet, men det är två parter i en tackling. Man har en viss skyldighet att hålla upp skallen när man har pucken.

Kommer Brynäs att överklaga domen?

– Det får du fråga Sundlöv (Michael, sportchef) om, men frågan är om det är någon idé att överklaga, jag tror inte att de hinner behandla det innan jag ska spela igen.

Sportbladet har förgäves sökt Michael Sundlöv.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brynäs IF