Beskedet: Han tackar nej till VM

HOCKEY

Hedman i natt: ”Kroppen är inte hundra”

1 av 2 | Foto: Victor Hedman tackar nej till VM.

NEW YORK. Även Victor Hedman tackar nej till VM.

Det har dock inget att göra med att han ratades till OS.

– Nej, inte alls. Jag spelar alltid för Tre Kronor när jag kan, men jag blev skadad strax innan slutspelet här borta och kroppen är inte hundra procent, säger Tampa-backen till Sportbladet.

Återbud, återbud, återbud...

Varje gång Pär Mårts ser ett nordamerikanskt telefonnummer i displayen på sin mobil får han ett nytt, verkar det det som.

När Montreal Canadiens tidigare i veckan fullbordade en så kallad ”sweep” mot Tampa,  och alltså vann fjärde raka playoff-matchen,  väcktes hoppet att kanske Victor Hedman – som har sin bästa NHL-säsong, med över 50 under bältet, bakom sig kanske skulle kunna förstärka VM-truppen.

Visserligen ratades han, till allmän förvåning, till OS i Sotji, men så sent som i onsdags förklarade Mårts för Sportbladet att han ändå tänkte kontakta den 23-årige ångermanlänningen.

– Då var det OS, nu VM. Två olika företeelser, hette det.

Men det blir ingen Hedman i Minsk heller.

– Jag har pratat med dom idag och meddelat att jag tackar nej, säger han när Sportbladet når honom nere i Florida-solen.

”Jag var väldigt besviken”

Återbudet har dock, understryker han, inget att göra med OS-nobben.

– Nej, inte alls.  Jag var väldigt besviken då, men det har jag lämnat bakom mig nu, försäkrar ”Vigge”.

– Jag blev skadad strax innan slutspelet och efter läkarundersökning här i Tampa idag står det klart att jag inte är fullt återställd. Kroppen säger nej.

I framtiden kan han definitivt tänka sig att spela för Pär Mårts igen.

– Ja, absolut. Förhoppningen är ju att vi ska gå långt med Tampa i slutspelet de kommande säsongerna, men jag spelar alltid för Tre Kronor när jag kan, säger han.

– Men nu är kroppen inte hundra procent och vi har så många högklassiga spelare i Sverige att de blir mycket bättre om de kallar in någon annan.

ARTIKELN HANDLAR OM