Målvaktstavlorna som sänkte Färjestad

Pettersson-Wentzel fick kritik efter storförlusten

Karlstad/Stockholm. Färjestad hade häng på Skellefteå en kort period.

Sedan sänktes hemmalaget av två tveksamma målvaktsingripanden när Skellefteå gick på knock. 

– Det finns inga ursäkter. Pucken från mittzon är det värsta målet jag har släppt in, säger Pettersson-Wentzel.

Skellefteås segermaskin verkar orubblig.

Men under under skärtorsdagen fick bortalaget rejäl hjälp av Färjestads målvakt Fredrik Pettersson-Wentzel, som annars har varit briljant i slutspelet.

I vanlig ordning inledde Skellefteå målskyttet genom Bud Holloway men Färjestad kvitterade i andra perioden genom Christian Berglund (hans första i det här slutspelet) och i det läget kändes fajten öppen inför ett fullsatt Löfbergs Arena.

Men några minuter efter kvitteringen stod Pettersson-Wentzel för ett tveksamt ingripande när Pierre-Edouard Bellemares puck letade sig igenom benskydden på hemmakeepern – något som ledde till kritik.

"Finns inga ursäkter"

– Han måste ha klubban där också, den hamnar liksom vid sidan om. Det känns lite sådär att släppa den nu när Färjestad har haft en bra period, säger Petter Rönnqvist.

I tredje perioden kom nästa smäll för Pettersson-Wentzel.

Jimmie Ericsson avlossade ett skott från mittzonen som borrade sig in bakom FBK-målvakten.

– Nog för att Jimmie Ericsson har ett hårt skott, men så hårt skott har inte. Det där är självklart ett skott som Pettersson-Wentzel ska ta, säger expertkommentatorn Thomas Johansson.

– Jag tappar den någonstans på vägen och den gick in i krysset. Klart att det är en tavla och det är sådant som inte får hända. Det finns inga ursäkter för ett sådant mål, säger målvakten.

Byttes ut i tredje

Petter Rönnqvist var återigen kritisk.

– Det här skottet ska han ju bara ta. Det är en jättetavla. Däremot tycker jag inte att andra målet är någon jättetavla. Det är ett misstag, att de ska gå hårdare på Bellemare och att pucken vobblar, säger han.

För Skellefteå lossnade det rejält i sista perioden och laget gick upp till 5-1 innan Pettersson-Wentzel byttes ut och Pekka Tuokkola fick hoppa in mellan stolparna.

– Det känns tungt just nu, tycker vi gör en relativt bra match ändå och bjuder upp till kamp. De får lite för enkla mål på mig, det känns som att det är det som avgör matchen, säger Pettersson-Wentzel.

Till slut skrevs segersiffrorna till 6-2 och Skellefteå har kopplat ett järngrepp om finalserien efter två matcher.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN