Mardrömmen: Här är nästa återbud till VM

HOCKEY

NHL-målvakten tvingad att tacka nej: ”Känns tomt”

Foto: Eddie Läck.

Här är nästa tunga bakslag inför VM.

NHL-keepern Eddie Läck, 26, tackar nej på grund av skada.

– Jag känner mig inte 100 procent i kroppen, säger han till Norrrtelje Tidning.

Det råder bråda dagar för förbundskapten Pär Mårts i och med hans lagbygge inför VM i Vitryssland. Flera superstjärnor har avböjt medverkan, däribland Nicklas Bäckström och Erik Karlsson.

Vad gäller målvaktssidan har Viktor Fasth, Jhonas Enroth tackat nej men både New York Islanders Anders Nilsson och Vancouver Canucks Eddie Läck sagt ja.

– Jag har alltid drömt om att få dra på mig landslagströjan. Det ska bli jättekul, sa Läck till Sportbladet.

”Bättre att han inte spelar”

Nu kommer mardrömsbeskedet. 26-åringen – som äntligen skulle få göra landslagsdebut – tvingas avboka sin biljett på grund av en skada.

– Jag har försökt rehabträna så mycket jag kunnat sedan säsongen tog slut för att bli kvitt skadan, men det har inte blivit bättre. Jag hade kunnat åka, men Vancouver vill ta det säkra före det osäkra. Så därför tvingas jag tacka nej, säger Läck till NT-sporten.

– Ska jag vara ärlig så känns det bara tomt. Det är jättetråkigt, jag hade verkligen sett fram emot allting, särskilt att få spela i Oddset Hockey Games i Globen inför släkt och vänner, fortsätter Läck, som inte vill avslöja vad för typ av skada han ådragit sig.

Nilsson ensam kvar

Sedan tidigare har Läcks lagkamrat Jacob Markström, samt Ottawa Senators Robin Lehner, fått nobben av Pär Mårts. Därmed är Anders Nilsson, i nuläget, den ende målvakten i truppen.

Sportbladet har sökt förbundskaptenen, utan framgång.

ARTIKELN HANDLAR OM