Färjestad BK

Färjestads stjärnback borta en månad

Av: 

Sara Bratell

HOCKEY

Kanadensaren missar upp emot tio matcher

Färjestads kanadensiska back Shawn Belle har drabbats av en skada i menisken.

Han tvingas till en knäoperation och beräknas blir borta en månad.

– På sikt är han en pjäs som vi är väldigt beroende av, vi gjorde bedömningen att det är lika bra att operera nu, säger tränaren Leif Carlsson till Sportbladet.

Blir borta fyra veckor. Shawn Belle ska genomgå en knäoperation.
Blir borta fyra veckor. Shawn Belle ska genomgå en knäoperation.

I lördags bröt Färjestadsforwarden Pontus Åberg fingret efter att ha klämt sönder det i en dörr, som följd missar han de viktiga bortamatcherna mot Växjö och Skellefteå i veckan.

Nu kommer nästa nya skadesmäll för Färjestad. Shawn Belle, den kanadensiske stjärnbacken, har länge har haft känningar i knäet. Det visar sig att menisken är skadad och efter att ha uteblivit från de senaste matcherna till följd av en annan kroppsskada beslöt klubben att det var dags för en knäoperation.

"Är en pjäs vi är väldigt beroende av"

– På sikt är Shawn givetvis en pjäs vi är väldigt beroende av. Normalt sett är han en stabil försvarskille där ute men han har inte kunnat spela på ett par matcher nu på grund av en annan kroppsskada, så vår bedömning är att det är lika bra att ta operationen nu, säger tränaren Leif Carlsson.

Shawn Belle är känd för sitt fysiska spel och har samlat ihop hela 40 utvisningsminuter under de nio SHL-matcher han har spelat. Det gör att han toppar utvisningsligan i SHL. Efter knäoperationen beräknas han bli borta en månad, motsvarande ungefär tio matcher.

Ger lugnande besked om Åberg

Avbräcket från Pontus Åberg slår också hårt mot laget, men Carlsson ger lugnande besked till alla Färjestadsanhängare.

– Åberg har varit en väldigt tongivande spelare och gjort många poäng hittills, det är klart vi tappar styrka där. Men vi beräknar att han är tillbaka om två-tre matcher. Tills dess har vi 14 forwards och nu när Holtet och Berglund är tillbaka så gör det ingen skillnad. Vi kommer att ha fulla kedjor, säger han.

Efter tolv omgångar ligger Färjestad på tionde plats i tabellen på 14 poäng. Nästa match blir mot Växjö på torsdag.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Färjestad BK