Domarens otäcka skada: ”Trodde att ryggraden var av”

HOCKEY

Niclas Johansson fullföljde – trots två brutna revben

1 av 2 | Foto: Huvuddomaren Niclas Johansson fick ledas av isen efter att han brutit två revben under Rögle–Troja/Ljungby. Foto: Anders Bjurö/Bildbyrån.

Fredagen den 13:e.

Då var olyckan framme för huvuddomaren Niclas Johansson.

Men trots två brutna revben fortsatte han döma Rögle–Troja/Ljungby.

– Jag hörde i kroppen att något gick sönder. Jag trodde först att ryggraden var av. Alla var oroliga ett tag, säger han till Sportbladet.

Huvuddomaren Niclas Johansson råkade ut för en otäck smäll i första perioden mellan Rögle och Troja/Ljungby på fredagskvällen. I sarghörnet blev han omkulltacklad av flera spelare.

– Jag tror det var Andreas Lilja som tryckte till två Troja-spelare. Det var tre spelare som tryckte till mig, berättar han.

En omtöcknad Niclas Johansson fick hjälp av isen – men valde efter ett kortare stunds avbrott att ända fullfölja matchen.

”Gjorde fruktansvärt ont”

Då hade redan läkare på plats kunnat konstatera frakturer på två revben.

– Jag hörde i kroppen att något gick sönder. Jag trodde först att ryggraden var av. Alla var oroliga ett tag och det gjorde fruktansvärt ont.

Hur är det möjligt att fortsätta?

– Jag fick hjälp av en fantastisk läkare i Ängelholm. Han satte in flera bedövningssprutor i mig efter den smällen.

När matchen väl kunde återupptas igen mottogs Niclas Johansson av spelare som dunkade sina klubbor i isen. Speakern i Lindab Arena hade redan då hunnit informera publiken att domaren ådragit sig ”ett par brutna revben”.

”Alla var otroligt hjälpsamma”

– Alla var otroligt hjälpsamma. De trodde nog det var allvarligt. Men båda lagen var otroligt juste under hela matchen, det var fantastiskt att jag kunde fortsätta. Riktigt härligt, faktiskt.

Ja, två brutna revben är allvarligt. Hur mår du nu?

– Det gör ont, det gör det. Men enligt läkaren skulle sprutorna hålla i sig ett tag. Det fanns en domare som kunde varit tillgänglig i Ängelholm om jag inte kunde fullfölja matchen men det var jag som tog det beslutet att ändå fortsätta. Jag hoppas att jag får sova gott.

För Niclas Johansson väntar nu julvila. Men inte på grund av smällen utan för att han inte är schemlagt igen förrän efter julhelgen.

– Niclas hamnade i en extrem oturlig situation men tur i oturen så är han ledig, säger ishockeyförbundets domarchef Tomas Thorsbrink.

ARTIKELN HANDLAR OM

Rögle BK