HV 71-stjärnan fast i frysboxen – petas igen

HOCKEY

”Jason har inte kommit upp i nivå”

HV 71:s formkurva pekar uppåt – då petas Jason Krog, 38.

Kanadensaren står utanför laget för fjärde matchen i rad inför bottenmötet mot Örebro.

– Jason har inte kommit upp i nivå, säger general managern Ola Thorwalls.

Jason Krog bildade i fjol en farlig kedja i HV 71 tillsammans med Rhett Rakhshani och Jesper Fasth. Men utan sina radarpartners den här säsongen har det gått tyngre för kanadensaren.

På 24 matcher hittills har forwarden endast svarat för blyga sju poäng och har dystra -10 i +/--statistiken.

Nu är han petad – för fjärde matchen i rad. När HV 71 möter Örebro i ett nytt bottenmöte i Kinnarps Arena står Krog återigen utanför laguppställningen.

Kräver bättre spel

Sedan jönköpingsklubben värvade in centern Erik Christensen har Krogs speltid succesivt minskat. Tränaren Ulf Dahlén kräver bättre spel av sin stjärna och har tidigare inte heller varit obekväm med att peta de som inte levererar.

HV-fansen minns i fjol mycket väl de uppmärksammade petningarna av både David Petrasek och Rhett Rakhshani.

– Jason har inte kommit upp i nivån som han har kapacitet till. Vi hoppas fortfarande att han kommer vara med och bidra med sin spetskompetens framöver. Men just nu är vi skadefria och har en bred trupp, då är det stor konkurrens, säger general managern Ola Thorwalls.

”Vet vad Jason kan tillföra”

Jason Krog är inne på sitt sista år på kontraktet med HV, men enligt Thorwalls finns det inga planer på att bryta det avtalet.

– Det har vi inte alls resonerat kring. Vi har en stor trupp nu när vi tagit in nyckelspelare och då har konkurrensen hårdnat. Vi vet vad Jason kan tillföra. Det finns absolut ingenting annat.

Fotnot: Sportbladet har sökt Jason Krog utan framgång

ARTIKELN HANDLAR OM

HV71