"Han tar över Timrå"

J20-guldcoachen tar över

Tillsammans med Ulf Dahlén fick han lämna HV 71:s a-lag under säsongen.

Roger Forsberg fick ändå avsluta säsongen som guldcoach – och nästa säsong tar han över Timrå IK, uppger Östersunds-Posten. 

– Jag kan inte kommentera något, säger han till tidningen.

HV:s assisterande tränare Roger Forsberg.
HV:s assisterande tränare Roger Forsberg.

I december sparkades Ulf Dahlén som huvudtränare i HV 71 och i samma rockad blev den assisterande tränaren Roger Forsberg omplacerad till huvudtränare i Jönköpingsklubbens J20-lag.

Där gjorde den 48-årige jämten succé – och vann guld i JSM-slutspelet efter en solklar finalseger mot Färjestad med 5–1.

Nu går tränarresan vidare – till hockeyallsvenska Timrå IK. Roger Forsberg tar över huvudtränarsysslan i Medelpadsklubben efter Rolf Nilsson, uppger Östersunds-Posten.

– Jag är ledsen men jag kan inte kommentera något. Du kan prova att ringa i morgon eftermiddag så får vi se om jag har några svar, säger Roger Forsberg till tidningen.

Innan han anslöt till HV 71 inför årets säsong så har Roger Forsberg varit huvudtränare i Östersunds IK i Division 1 samt i norska Sparta Sarpsborg.

Timrå IK slutade på en åttonde plats i Hockeyallsvenskan den här säsongen, efter att ha ramlat ur Elitserien året innan.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN