”Väldigt tuff förlust”

Dallas förlorade i slutspelskampen – kan göra upp med Phoenix i sista omgången

NEW YORK. Columbus och Philadelphia stärkte sina slutspelsaktier med övertygande segrar i natt.

Samtidigt försatte Dallas ännu en chans att rycka ifrån Phoenix i väst.

– En väldigt tuff förlust, säger Dallas-stjärnan Tyler Seguin efter 2-3-smällen mot avsågade Florida.

Tyler Seguin.
Tyler Seguin.

NHL är nu framme vid sista grundserieveckan och det börjar i sanning dra ihop sig.

Det visade Philadelphia Flyers och Columbus Blue Jackets båda under natten att de förstått

Flyers, som var på väg att halka ner i den verkligen streckgyttjan, bröt en fyra matcher lång förlustsvit och slog ett blekt Buffalo med 5-2.

Därmed befäste de sin ställning som trea i Metropolitan-division – med en match upp både på Rangers på platsen ovanför och Columbus, som jagar precis bakom.

– Alla matcher är viktiga nu och vi har en vecka kvar när vi måste vinna allt, men det här kändes som alldeles särskilt värdefulla poäng. Nu får vi lite andrum, säger målskytten Matt Read till klubbens hemsida.

Columbus håller undan

Columbus, å sin sida, nollade New York Islanders hemma i Nationwide Arena och utökade därmed åter poängmarginalen till lagen närmast under strecket, i första hand New Jersey, Toronto och Washington.

– Vi kom två poäng närmare vårt mål, men vi måste vinna även de sista matcherna, säger målskytten Mark Letestu till nhl.com

Dallas Stars hade på samma sätt chansen att hänga av Phoenix i den västra tabellen, men följde upp gårdagens imponerande seger mot Tampa med en 2-3-plump mot Florida i natt.

– En väldigt tuff förlust. Vi gjorde ingen bra match och har inget att skylla på. Det var andra matchen på ett dygn, men den här tiden på året är trötthet bara en mental grej. Vi måste hitta sätt vinna, säger Tyler Seguin till nhl.com.

Möts i sista

Mycket talar nu för att det blir en direkt avgörande duell mellan Dallas och Phoenix om den sista slutspelsplatsen i sista omgången på söndag.

Fasth stoppade gamla laget

Jakob Silfverberg gjorde sitt nionde mål för säsongen när Anaheim gästade Edmonton, men det hjälpte inte. Ducks förlorade andra raka, 4-2.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN