Tvingades träffa fansen – efter nya SHL-förslagen

HOCKEY

De nya SHL-förslagen har mött massivt motstånd i hockey-Sverige.

Nu har bland andra Brynäs tvingats till möte med sina fans efter protesterna.

– Vi respekterar deras åsikt, säger klubbdirektören Hans-Göran Karlsson.

Foto: Hans-Göran Karlsson.

I förra veckan avslöjades SHL:s nya planer att bland annat skrota kvalserien och införa "wild cards" till högstaligan som största förändring.

Förslaget har rört upp känslor i hockey-Sverige och har sågats av de allsvenska lagen och har också mött motstånd av såväl förbundskaptenen Pär Mårts och statsminister Fredrik Reinfeldt.

Protesterade på Hovet

Fansen runt om i landet har också visat stort missnöje, samtliga lag i både SHL och allsvenskan har protesterat i en gemensam skrivelse. Och Brynäs supportrar, bland andra, visade upp en banderoll i lördagens match mot AIK på Hovet där det stod "Fansen flyr när pengarna styr".

Nu tvingades Brynäs hålla ett möte med den egna supporterföreningen efter de nya SHL-förslagen.

– Vi hade ett bra snack. Jag respekterar fansens åsikt och det är klart att det upprör när sådant här läcker ut. Men i slutändan var vi överens om det mesta, säger Hans-Göran Karlsson, klubbdirektör i Brynäs.

"Låter inte lika illa"

Supporterklubbens ordförande, Mathias Norrå:

– När vi fick helhetsbilden så lät det inte lika illa. Det är annorlunda när man får det här berättat för sig över bordet, säger han.

Inga fler protester, alltså?

– Jag ska förmedla vidare vad vi sa på mötet till resten av fansen.

Förhandlingen om de nya förslagen förs mellan Hockeyligan, SHL-lagens intresseförening, och Svenska ishockeyförbundet, som bestämmer tävlingsreglerna. Det nuvarande avtalet löper ut sista april 2014.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brynäs IF