Då: Krismöte – Nu: Segersvit

HOCKEY

GÄVLE. Tre raka storförluster – då valde Brynäs att sätta sig ner och rensa l­uften.

Resultatet: fyra raka segrar.

– Snacket vi hade betydde oerhört mycket och har hjälpt oss till den här segersviten, säger forwarden Bill Sweatt, 25, som äntligen bröt sin 15 matcher långa måltorka.

Foto: Tog fjärde raka segernFörra torsdagen åkte Brynäs på en svidande 5–1-förlust borta mot Luleå. I går var norrlänningarna på besök i Läkerol A­rena – och då fick mästarna från 2012 sin revansch.

Den 10 oktober gjorde Brynäs amerikanske forward mål mot Örebro. Sedan dess har Sweatt varit mållös – fram till i går. Han gjorde det viktiga 1–2-målet och spelade även fram till matchvinnande 3–2 mot Luleå.

– Det var en stor lättnad att få göra mål igen. Tycker ändå att jag har spelat helt okej, men jag har inte fått in pucken i mål, säger Sweatt.

”Visar ingen stolthet”

I går kväll var det glada miner och högljudda hurrarop från Brynäs omklädningsrum.

Annat var det förra torsdagen då Brynäs förlorade med 1–5 mot just Luleå. Det var tredje raka storförlusten och efteråt sågade lagkaptenen Jörgen Sundqvist sitt eget lag:

– Vi visar ingen stolthet mot klubbmärket på bröstet, sa hantill Gävle Nyhetsbyrå.

Dagen efter den tuffa smällen i Luleå satte sig spelare och ledare ner och rensade luften:

– Vi hade svarat för några riktigt dåliga matcher och tog ett rejält snack. Vi satt ner tillsammans, både ledare och spelare, och pratade och att vi inte spelar som vi kommit överens om. Att vi hade saker vi måste jobba med. Vi definierade problemen och har sedan dess jobbat utifrån det, säger Sweatt.

Hur viktigt var det mötet?

– Väldigt viktigt. Det är absolut en stor anledning till att vi nu vunnit fyra raka. Vi hade problem med vissa saker och om du inte tar tag i det fortsätter du förlora matcher.

”Vi har ett bra gäng”

Brynäs har haft stora skadeproblem de senaste veckorna och i går saknades nio spelare: Trots skadeeländet kan Brynäs se tillbaka på en stark vecka med fyra raka segrar.

– Det säger väldigt mycket om karaktären i den här gruppen. Vi har ett bra gäng som jobbar väldigt hårt. Vi har saknat några av våra nyckelspelare, men alla tar den roll de får. Ingenting bekommer oss, säger Sweatt.

Resultat

Brynäs innan krismötet

Modo (b) 2–5

Färjestad (h) 2–6

Luleå (b) 1–5

Brynäs efter krismötet

Färjestad (b) 3–2

AIK (b) 5–2

Skellefteå 6–5

Luleå 3–2

ARTIKELN HANDLAR OM

Brynäs IF