Skellefteås rivstart sänkte Färjestad

SKELLEFTEÅ/STOCKHOLM. Skellefteå rivstartade den första perioden.

Sedan punkterade mästarna matchen efter Christian Berglunds omtalade utvisning.
– Jag vet inte om han har något personligt mot mig domaren, säger Färjestadspelaren.

Publiken i Skellefteå Kraft Arena stod upp och hoppade redan innan pucken var släppt. Efter sju minuter fick de jubla igen när Jimmie Ericsson smällde in 1-0 i powerplay.

Minuter senare ökade Joakim Lindström på till 2-0. Skellefteå kontrollerade spelet och Färjestad hade aldrig några speciellt farliga chanser. I den andra spelade bortalaget dock upp sig något. Ändå var det Pierre-Edouard Bellemare som kunde göra 3-0 i slutet av perioden efter att Christian Berglund dragit på sig en utvisning.

Det punkterade matchen.

– Jag tycker att det är en klantig utvisning från Berglund. Vi behöver inte söka upp den, sedan är det ingen kraftig grej, men det är lite onödigt, säger Färjestadtränaren Leif Carlsson till Kanal 5.

”Får inte ske i en SM-final”

Berlund hade dock svårt att förstå utvisningen.

– Till och med (Nicklas) Burström beklagar sig och tycker inte är någon utvisning, säger Färjestads forward och fortsätter:
– Jag vet inte om han har något personligt mot mig domaren. Det är en SM-final och jag slår inte ett slag. Domaren får inte ta ut en sån utvisning, det får inte ske i en SM-final. Det är inte okej, men domaren gör också fel.

Domaren Marcus Vinnerborg ville inte bemöta Christian Berglunds kritik om att utvisningen skulle handla om någon personlig vendetta:
– Jag väljer att inte besvara det. Han har inte sagt något till mig. Är det så att han känner så är han jättevälkommen att komma och prata med mig, säger Vinnerborg.

Skellefteå vann matchen med 3-0 och fick fira inför en euforisk hemmapublik.

– Magiskt, jag hade på känn att det skulle vara så här i dag. Hur de startar matchen är helt otroligt, säger Jimmie Ericsson.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN