Lidström prisad i nattens gala

HOCKEY

Framröstad som NHL:s bäste back för fjärde gången i karriären

Nicklas Lidström var en av huvudpersonerna när NHL delade ut pris på nattens gala i Vancouver. Detroits svenske stjärnback var nominerad i kategorin bäste back och vann också Norris Trophy.

Ett prestigefyllt pris han nu kammat hem hela fyra gånger i karriären.

– Det känns speciellt. Jag är stolt över min säsong, säger han.

Foto: Vann igen För fjärde gången i karriären fick Nicklas Lidström i natt kyssa Norris Trophy – priset som går till NHL:s bäste back.

Massor av fina priser delades ut natten mot fredagen och förutom Lidström hade även New York Rangers succékeeper Henrik Lundqvist chans att vinna.

Men Henke, som var nominerad i kategorin bäste målvakt, fick lämna galatillställningen tomhänt. Istället blev det Calgarys Miikka Kiprusoff som vann Vezina Trophy.

”Känns speciellt”

På backsidan är det dock Sverige som regerar i världens bästa ishockeyliga. Efter en fantastisk säsong (som vanligt) där Lidström vann backarnas poängliga under grundserien (80 poäng på lika många matcher) fick ”Lidas” ta emot Norris Trophy – för fjärde gången i karriären.

– Det känns speciellt. Jag ville komma tillbaka efter lockouten och göra en bra säsong och det lyckades jag med. Jag är stolt över mitt spel den gångna säsongen, sade Lidström till NHL:s hemsida efter prisutdelningen.

Svensken passade även på att hylla gamla backlegender efter vinsten:

– Det är en ära att nämnas i samma andetag som de här spelarna. Det är en fantastisk känsla, sade han och pekade mot spelare som Chris Chelios, Paul Coffey and Ray Bourque.

De vann de tyngsta priserna i natt

Jim Jaber

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL