Nya Färgestad

HOCKEY

Hemliga förhandlingar med Löfbergs Lila om nya grön-vita dräkter

Svenska mästarna Färjestads lila dräkt är ett minne blott.

Nästa säsong kan Färjestad spela i en grönvit tröja.

– Det är ett alternativ att spela i en tröja med samma färger som i klubbmärket, säger Thomas Rundqvist, marknadschef för Färjestad.

Foto: JIMMY WIXTRÖM
Löfbergs gröna? Färjestad planerar att byta färg. Allt är omgärdat av hemlighetsmakeri men Thomas Rundqvist säger att grön-vitt är ett alternativ.

Färjestad förlängde 2003 samarbetet med kaffejätten Löfbergs Lila. Det nya avtalet sträckte sig över tre år och nu håller Färjestad och Löfbergs Lila på att arbeta fram ett nytt samarbetsavtal där bland annat utseendet av matchdräkten är en viktig punkt.

Förändring

Sedan flera år spelar Färjestad i lila ställ med gula inslag på hemmaplan.

Och en gul tröja och lila byxa på bortaplan.

Nu är en förändring på gång.

– Det stämmer. Vi är snart klara med arbetet och bland annat blir det en ny matchdräkt. Hur den ska se ut är inte riktigt klart. Vi har några alternativ som vi tittar på och analyserar, säger Thomas Rundqvist, marknadschef på Färjestad BK.

Färjestad och Löfbergs Lila har funderingar och planer på att överge lila som dräktfärg.

– Vi har spelat i samma uniform under flera år nu. Och vi har hittills bara gjort små förändringar. Det är kanske dags för en mer omfattande förändring nu, säger Lars Glennert, klubbdirektör i Färjestad.

Hemlighetsfulla

Både Rundqvist och Glennert är mycket hemlighetsfulla om den nya matchdräkten. Ämnet är känsligt och misslyckas man i arbetet och bestämmer sig för en tröja som inte skapar lycka hos fansen minskar givetvis souvenir-försäljningen.

– Men jag kan säga så mycket att det är ett alternativ att spela i en tröja med samma färger som i klubbmärket. Målsättningen är att vi är klara inom två veckor hoppas jag. Och det måste vi nästan vara – annars blir det sent att få allt i sin ordning till säsongen ska starta, säger Thomas Rundqvist.

Tomas Ros

ARTIKELN HANDLAR OM