”Den här ligan är galen med sin jämna tabell”

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

GÖTEBORG. Fyra poäng på två matcher. 

Frölundas tippade målkung Rhett Rakhshani har till slut börjat komma igång.

– Det har varit frustrerande, för jag vill alltid göra mål. Men jag förväntade mig inte heller att jag skulle vara som bäst nu i början, säger han. 

Han var Frölundas storförvärv i somras. Amerikanen som tidigare varit en stark poängspelare i HV71, Växjö, Linköping och Malmö skulle bli den spelaren som Frölundas offensiv hängde på.

Men av skattetekniska skäl anslöt han inte förrän i oktober, och poängutdelningen sedan dess har varit skral med bara 1+5 på de första 15 matcherna.

Men lagom till jul har han börjat varva upp. Ett mål och ett assist mot Timrå senast, och likadant igen när Frölunda nu slog Luleå (5-3).

– Ja, den här tiden verkar passa mig bra. Jag har kämpat hårt och slitit för det här, så det är skönt att belöningen för det kommer nu, säger han.

Mot Luleå gjorde han själv 1-0 och låg sen bakom 2-1 i powerplay. Och spelmässigt är det en enorm skillnad på spelaren som i november sällan eller aldrig kom rätt.

– Det tar tid att nå toppformen när du missar försäsongen. Det är svårt att komma in och prestera direkt då. Jag förväntade mig att jag skulle hjälpa laget och bidra, men inte att jag skulle vara i toppform. 

”Vi kan inte slå oss till ro...”

Hur nära 100-procentig form är du nu?

– Jag vet inte om jag någonsin känt mig 100 procent under min karriär? Det är alltid något jag vill förbättra. Men det känns som att mitt spel går i rätt riktning och jag bidrar mer i offensiven nu.

Det är inte bara Rakhshani som fått ordning på målskyttet. Efter att bara lyckats göra tre mål på sex matcher (under ordinarie speltid) kring månadsskiftet har Frölunda nu gjort tolv mål på de tre senaste.

– Vi skapar bättre lägen nu. Spelarna är mer hungriga på att få in pucken centralt. Vi har varit ute i hörnen väldigt mycket och tagit många skott därifrån. Men det är inga högkvalitativa chanser. Om du skjuter från dåliga lägen så lyckas du bara få motståndarnas målvakt att se bra ut. I dag hade vi inte många skott på mål (14), men när vi väl skjuter så är läget bra. Jag tror starkt på kvalité framför kvantitet. Antalet skott betyder inget om det inte är bra skott. 

Frölunda, som för en vecka sen låg sjua i tabellen, är nu ny serietvåa.

– Den här ligan är galen med sin jämna tabell. Det är upp och ner som en berg- och dalbana. Men vi kan inte slå oss till ro och känna oss nöjda nu, då kan vi vara sjua igen om en vecka. 

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!