Fansens drömbesked inför kvartsfinalen

avHans Abrahamsson

HOCKEY

VICTORIA. Här är drömbeskedet till de svenska fansen.

Juniorkronornas kvartsfinal spelas redan klockan 22 på onsdag kväll.

– Klart det är kul om så många som möjligt kan titta, men just nu fokuserar vi bara på mötet med Kazakstan, säger förbundskapten Tomas Montén. 

En match återstår i gruppspelet, för svensk del väntar Kazakstan klockan 00.37 på nyårsnatten. 

Men redan nu står det klart att Juniorkronorna spelar den första av de fyra kvartsfinalerna på onsdag. Det betyder matchstart redan klockan 13 lokal tid i Vancouver/Victoria, vilket är klockan 22 i Sverige.

Det enda som kan förändra det är om Juniorkronorna inte vinner sin grupp, men det krävs bara en poäng mot Kazakstan.

Allt annat än svensk seger mot Kazakstan skulle vara en jätteskräll.

Så allt är upplagt för en riktigt bra tv-match för alla svenska fans som följer turneringen på hemmaplan. I gruppspelet har Juniorkronorna spelat antingen klockan 00.30 eller 04.30.

Stannar kvar i Victoria

Nu finns det alla chanser att se matchen utan att få nattsömnen förstörd. 

Det mesta talar i dagsläget för att det blir Schweiz som Juniorkronorna ställs mot i kvartsfinalen. Som gruppsegrar får Sverige dessutom stanna kvar i Victoria i kvartsfinalen. Först till semifinalen flyttar alla lag till Vancouver och Rogers Arena.

Tomas Montén säger så här om intresset på hemmaplan:

– Jag har märkt ganska lite av det faktiskt. Tidskillanden gör otroligt mycket och man har för det mesta telefonen på ljudlöst. Men på vänner och familj märker man att de sitter uppe kl 4 på natten. Där märker man att intresset är väldigt stort. Supportermässigt brukar man mest få några skopor om man förlorar…

ARTIKELN HANDLAR OM