Pääjärvis superkväll i nya klubben

avPer Bjurman

NEW YORK. Magnus Pääjärvi trivs i sin nya matchtröja.

Han gjorde två mål när pånyttfödda Ottawa ställde till det för Florida Panthers i natt.

– Jag tycker jag spelat bra på slutet, så det känns riktigt skönt att jag fick sätta ett par puckar, säger han till Sportbladet efter 5-3-segern

Med kalabaliken kring trade deadline bakom sig har Ottawa Senators börjat spela vägvinnande hockey igen och är på god väg att åtminstone ge avslutningen av säsongen lite guldkant.

I natt tryckte de alltså till Florida Panthers på bortaplan med 5-3.

– Ja, det var fint att vi kunde slå ett lag som fortfarande har så mycket att spela för. De är ju mitt uppe i streckracet, säger Magnus Pääjärvi när vi når honom efter slutsignalen.

– Men vi spelar som ett annat lag än tidigare. Det var kaos runt trade deadline, med alla rykten om stora spelare som påstods vara på väg bort. Det är mycket lugnare nu och det påverkar helt klart vårt spel.

”Erik Karlsson är fantastisk”

Det verkar i högsta grad gälla ”Mange” själv också. Han satte alltså två strutar på Florida.

– Det var väl två puckar som landade på på bladet, typ. Men jag tycker att jag spelat bra på slutet så det kändes riktigt skönt att få sätta ett par.

Den 26-årige skåningen plockades på waivers från St. Louis av Senators i slutet av januari och säger sig trivas fint i sin nya klubb.

– Jag har ungefär samma roll här som i St. Louis men få spela några fler minuter per match och det ger mycket, säger han.

– Det är ett roligt lag att spel för också. Bara att ha Erik Karlsson som lagkamrat känns väldigt kul. Han är verkligen helt fantastiskt.

Denne Karlsson spelade fram till två av målen i Sunrise – och Fredrik Claesson till ett.

▪▪▪

Alexander Wennberg hade säsongens hittills mest lyckade kväll när Columbus gästade Montreal.

Den 23-årige stockholmaren noterades för hela fyra poäng – ett mål och tre assist.

Matchen vann Blue Jackets med 5-2. Därmed har de vunnit fem raka och skaffat sig hyggligt fast grepp om sin slutspelsplats.

▪▪▪

St. Louis, har definitivt tagit sig ur sin djupa svacka

De tog andra raka segern genom att slå Anaheim med 5-2 i natt – och därmed är bluesmännen från Missouri definitivt med i streckracet i västra konferensen igen.

Patrik Berglund gjorde ett av målen – sitt nionde för säsongen – och Hampus Lindholm hade en assist för Ducks, som nu förlorat tre raka.

▪▪▪

Både Gustav Nyquist och Henrik Zetterberg stod för mål och assist när Detroit gästade San Jose – och den senare passerade därmed legendaren Ted Lindsay i Red Wings interna målliga genom alla tider; ”Zäta” är nu femma där.

Men förgäves.

Hajarna vann med 5-3.

▪▪▪

LA Kings gav Vancouver noll och intet i Staples Center i natt. Hemmalaget vann med 3-0. Adrian Kempe spelade fram till två av målen.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM