FBK och LHC först ut på is: "En rivstart"

HOCKEY

Nu är hockeysäsongen i gång

Foto: Bildbyrån
Magnus Nygren

Det må vara sommar och sol fortfarande – men nu är hockeysäsongen officellt i gång.

I dag gick både Färjestad och Linköping ut på is.

– En riktig rivstart, säger FBK:s Magnus Nygren.

Med 47 dagar kvar till SHL-premiären har Färjestads och Linköpings spelare i dag varit först ut bland lagen i hockeyligan med att ta säsongens första skridskoskär.

I Löfbergs arena gick Magnus Nygren och de andra spelarna i laget ut som kalvar på grönbete på den nyspolade isen.

– Det är alltid lite som det är i början, grejerna sitter lite fel och skridskorna klämmer men det är precis som det ska vara, konstaterar lagkaptenen.

"Fullt allvar från början"

Allt var ungefär som det brukar vara så här års med andra ord. Förutom att "Nygga" noterade att premiärpasset på is blev anmärkningsvärt intensivt med högt tempo.

– Det var bra fart och härlig stämning. En riktig rivstart. Det var ingen mjukstart på något sätt utan vi körde igång på fullt allvar från början. Bra energi på en gång, konstaterar han.

Trots att det inte är dags för klubbens officiella ispremiär, då fansen är inbjudna till ett stort event, förrän den 3 september var det många supportrar med hockeyabstinens som dök upp.

– Det var en del faktiskt. Vi är bortskämda med våra fans, helt klart. Vi hade inte ens annonserat ut att det var träning, men det kanske var runt 500-600 på plats skulle jag tro.

"Blir ett krigargäng"

Under vårens slutspel blev det respass för Färjestad redan i kvarten mot Luleå. Nu börjar det klia i fingrarna igen för Nygren som gärna ser att kommande säsong blir desto mer långvarig.

– Jo, men så är det. Vi har en bra stämning i gruppen, inget snack om det. Det vore konstigt annars. Det är otroligt svårt att säga vart vi står någonstans. Vi kommer bli ett krigargäng men vart det leder återstår att se. Vi har inte pratat mål än. Men det är god stämning och ett härligt gäng.

– Det är härliga känslor nu när det drar igång och det fortfarande är sommar ute. Det är trevligt, säger Magnus Nygren.

ARTIKELN HANDLAR OM