Pittsburgh vann galet derby i Philadelphia

HOCKEY

Två mål var av Crosby och Malkin

Passionerat Pennsylvania-derby i Philadelphia.

Då glänste stjärnorna i Pittsburgh.

Sidney Crosby och Jevgenij Malkin gjorde två mål var i den galna 5–4-segern.

– Hög intensitet och starka känslor. Det är vad man vill vara med om, sa Crosby.

Foto: AFP
Malkin firade med sitt 300:e mål.

Det var full fart från första nedsläpp och chanserna avlöste varandra i knökfulla (19 927) Wells Fargo Center. Hemmalaget Flyers flög fram från start och tog ledningen med 2–0 efter mål av Jakub Voracek och Wayne Simmonds.

Men på 55 glödheta sekunder vände Pittsburgh till 3–2.

Lagkaptenen Sidney Crosby satte de två första, Matt Cullen det tredje och efter den första perioden bytte också Flyers målvakt – Steve Mason ut, Michal Neuvirth in.

Malkin jubilerade

Och hade det inte varit för Neuvirth och framför allt Penguins-keepern Marc-Andre Fleury hade matchen slutat... typ 9–9.

Nu blev det i stället nio mål totalt.

Jevgenij Malkin satte 4–2, Claude Giroux och Voracek (snygg straff) såg till att Philadelphia kvitterade till 4–4 innan den andra perioden var över.

Sedan var det dags för Malkin igen att avgöra – och jubilera.

Han slog in returen efter ett Olli Määttä-skott och noterades för karriärens 300:e NHL-mål.

– Det känns bra. Det är en fin siffra. Mot Philadelphia är det stor rivalitet, det var en viktig seger. Mål 300 för mig som gav oss två poäng, mycket viktigt, sa Malkin enligt nhl.com.

Fyra mål på tre matcher

Trots ett intensivt tryck från Flyers spelare och fans på slutet höll mästarna Penguins undan – tack vare målvakten Fleury.

– Som spelare är det dessa matcher man vill vara med om. Intensiteten är hög och känslorna är starka mellan de två lagen. Och det är alltid en mycket bättre känsla när man vinner här, sa Sidney Crosby till Pittsburgh Post-Gazette.

Kedjekompisen Patric Hörnqvist hade assist till båda Crosby-målen och har nu åtta poäng (3+5) på de nio första matcherna.

  Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se