Djurgården åkte på åttonde raka förlusten

HOCKEY

Krisen allt djupare för Dif

Längsta förlustsviten i modern tid.

Efter att ha nollats på Hovet igen talar en pressad Djurgårdstränare ut om den nattsvarta situationen.

– Det känns konstigt att säga att man har gjort en lyckad operation men patienten ändå har dött, säger Robert Ohlsson.

0–4 mot Karlskrona.

0–3 mot Örebro.

Och nu 0–4 mot Rögle.

Det är några av Djurgårdens föga smickrande siffror på Hovet – en arena laget fortfarande inte vunnit i den här säsongen – och efter den nya nollningen brast det för många av fansen.

Stora delar av hemmaklacken buade ut laget efter Rögleförlusten och kritik riktades även mot tränaren Robert Ohlsson mitt under matchen.

Svårt att sova

Nu talar Djurgårdstränaren ut om förlustsviten som är den längsta i klubbens historia i modern tid.

– Förlusterna tar ju. Det är inte så att jag sover sju timmar om natten, man ligger och vrider och vänder på varje grej. Men vi får chansen nu i uppehållet att bli lite smartare, kanske lite tråkigare, säger Ohlsson.

Vad är det som inte stämmer?

– Det jävliga är att jag känner att vi gör ett bra jobb. Men vi måste bli smartare på isen. Jag har alltid gillat att prata om prestationen, men det känns ju konstigt att säga att man har gjort en lyckad operation men patienten har ändå dött. Efter uppehållet måste vi börja vinna.

– Men jag tror någonstans att vi får lära oss. Hade vi vunnit massa matcher skulle vi ha tänkt; ”aja, men vi fortsätter”, när vi slarvar. Nu klarar vi inte det. Vi blir stressade i stället och det blir ännu mer anspänning.

Hur ser du på din egen prestation?

– Så jävla bra var jag inte när vi vann i Göteborg och så jävla dålig är jag inte nu. Jag gör mitt bästa.

Är du orolig över din egen framtid?

– Det känns ju som att vi gör den här resan tillsammans. Jag känner mig trygg i det. Men jag vet att det är resultaten som räknas i den här branschen. Så fungerar det. Men det känns ändå som att vi har en verksamhet som ska fungera över tid. Och där sitter vi i samma båt.

”Det är inte roligt”

– Ibland tänker man kortsiktigt, på resultaten. Men ibland måste man se längre också, vad vi gjort med verksamheten, och det ser man inte resultatet av ännu, fortsätter Ohlsson.

Hur upplever du kritiken från fansen?

– Det är inte roligt. Det är tufft. När man är i en storstadsklubb vill man lyckas. Både supportarna och killarna i laget vill vinna. Och vi ska hitta ett sätt att vinna.

Nu går Djurgården in i ett landslagsuppehåll men klubbens ordförande, Kaarel Lehiste, menar att det inte är aktuellt att förändra varken i spelartruppen, organisationen eller ledarstaben.

– Vi har inte pratat i de termerna. Vi får göra en analys av det här.

Finns det en ekonomisk öppning för förändringar?

– Vi har ekonomin under kontroll, ett bra eget kapital. Vi ligger efter budget på publiksidan, men vi har en viss fallhöjd att vi klarar det. Jag har inte pratat med Jocke (Eriksson, sportchef) om några förändringar. Vi gör det som behövs göras, men inte utan analys. Om vi tar in något måste det vara något att ha. Det måste tillföra något.

ARTIKELN HANDLAR OM