Lundqvist: Håller oss undan från tidningar

Publicerad:

HOCKEY

Vill inte prata om guld: Vi ska skärma av

Foto: Anders Deros

GÖTEBORG. Frölunda har tre matchpuckar, och det luktar guld i hela Göteborg.

Då stänger spelarna ner.

– Vi håller oss undan från att läsa tidningarna. Vill något snacka guld får man le och inte ta in det så mycket, säger Joel Lundqvist.

Frölunda bröt trenden med bortasegrar i finalspelet, och bröt också trenden där laget som gjorde första målet lagen emellan också vann matchen. Mötet var det åttonde mellan Frölunda och Skellefteå den här säsongen, men första gången som ett lag vänt ett 0-1-underläge och vunnit.

Nu räcker det att Frölunda vinner en av de tre potentiella finalmatcherna. Första chansen kommer redan på söndag, men spelarna vägrar prata guldläge.

– Folk runt omkring får prata om det, vi ska skärma av. Vi är inte ute och läser så mycket i media nu eller vad som sägs och skrivs i övrigt. Kompisar kommer ju snacka, det vet jag ju, men det får man vifta bort, säger matchhjälten Elias Fälth.

Ett eventuellt guld ska firas med supportrarna på Götaplatsen högst upp på Avenyn. Men något guldfirande är inte ens på planeringsstadiet hävdar Frölundas ordförande Mats Grauers.

”Vill ha det där guldet”

– Nej, vi har inte startat, det är sanningen. Det är fokus på att vinna fyra matcher, och det har vi inte gjort. Vinner vi den fjärde matchen så har man all kraft och tid att ordna fest. Så det finns inga förberedelser gjorda, säger Grauers, som ändå medger att festinbjudningarna är klara.

– Vi har en knapp vi trycker på så går det ut inbjudningar och sånt. Skulle det bli så väl att vi vinner samlar vi folk inom ett dygn, det är inga problem.

Johan Sundström, som till slut fick utdelning när han tryckte in 2-1-målet, kan ändå unna sig lite guldstänk.

– Det är 60 minuter kvar och det är ett otroligt starkt hockeylag på andra sidan. Samtidigt har vi slagit dem två gånger där, och vi vill ha det där guldet nu. Så jag tycker att vi sitter i en bra position. På söndag ska vi göra säsongens bästa match hoppas jag.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!